2024. április 29. - Péter

Össznépi uniós dzsembori

Negyedik alkalommal rendezik meg idén az Európai Ifjúsági Hetet: a vasárnap kezdődött nyolcnapos eseménysor központi témája ezúttal a kultúrák közötti párbeszéd. Az EU 27 tagállamában, továbbá Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Törökországban rend
2008. november 2. vasárnap 17:06 - Hírextra
A koncertek, fesztiválok, videó- és fotókiállítások mellett vitákon is részt vehetnek az érdeklődők uniós politikusokkal.

A központi uniós rendezvényekre, az ifjúságpolitikával és a kultúrák sokszínűségének előmozdításával kapcsolatos műhelyvitákra mintegy kétszáz, különböző európai országokból érkező fiatalt látnak vendégül Brüsszelben.

Az unió székhelyén a tagállamok nemzeti ifjúsági tanácsai és az Európai Ifjúsági Fórum által kiválasztott fiatalok - az előzetesen kiadott tájékoztató anyag megfogalmazása szerint - "az ifjúságra váró új kihívásokról" folytatnak párbeszédet az európai intézmények képviselőivel, köztük Ján Figellel, az Európai Bizottság oktatási, képzési, kulturális, valamint ifjúsági kérdésekkel foglalkozó biztosával.
Az Európai Bizottság eddig 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben szervezett Európai Ifjúsági Hetet. Ezentúl rendszeresen másfél évente tartanak ilyen rendezvénysorozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását