2024. április 28. - Valéria

A legszexisebb Bond-lányok listája

Bár a James Bond-filmek főhőse a legyőzhetetlen titkosügynök, a 007-esről szóló mozik fontos szereplői a szépséges, titokzatos vagy éppen veszélyes nők, azaz a Bond-lányok is. A 22. mozifilm premierje kapcsán a The Times elkészítette a legjobb Bond-lányok
2008. november 2. vasárnap 12:42 - Hírextra
Sokak szerint akkor született meg a Bond-lány fogalma, amikor a szexszimbólum Ursula Andress bikiniben kisétált az óceánból az 1962-es Dr. No-ban. Valójában Ian Fleming regényében már évekkel korábban megalkotta a 007-es ügynöke első partnerét, Vesper Lyndet. A brit író egy olyan nőtípust képzelt el a titkosügynök mellé, aki komoly, jéghideg, kiválóan beszél franciául és kifinomult ízléssel rendelkezik.

Az eddigi 22 filmben rengeteg Bond-lány szerepelt, japán, kínai, lengyel és indiai származású színésznő is alakította a szerepet. A legújabb, A Quantum csendje című moziban az ukrán Olga Kurilenko alakítja Bond partnerét, Camille-t.

A brit lap szerint a legjobb Bond-lány Eva Green volt Vesper Lynd szerepében a 2006-os Casino Royale című filmben. A színésznő megtagadta, hogy fehérneműben mutatkozzon az egyik jelentben, de így is a Bond-filmek történetének egyik legérzékibb pillanatai voltak azok, amikor a 007-es és a nő a zuhany alatt ölelkezik.

"Mérges lettem, hogy az emberek állandóan azt kérdezgették, milyen érzés volt Bond-lánynak lenni. Mintha egy leves lennék" - nyilatkozta Eva Green.

A második a már említett Ursula Andress lett, aki Honey Ryderként tündökölt a Dr. No című filmben. A svájci színésznő egy gyöngyhalászt alakított Sean Connery mellett.

Emlékezetes még Maud Adams alakítása az 1983-as Polipka filmben. A svéd nő szépségkirálynő volt és modellként is dolgozott, mielőtt a színészi pályára lépett. MAud Adams az 1985-ös Halálvágta című részben is szerepelt, de egy másik szerepben.

Famke Janssen az 1995-ös Aranyszemben Xenia Zaragevna Onatoppot alakította. A holland szépséghez jól illett a végzet asszonya szerep, de orosz akcentusa már nem volt meggyőző, így a Times-listán a negyedik lett.

Talán meglepő, de Halle Berry mindössze a nyolcadik helyen végzett a Bond-lányok versenyében. Az amerikai színésznő a 2002-es Halj meg máskor!-ban Giacinta Johnsonként szerepelt, bár lehet, hogy a nézők emlékezetében inkább az a jelenet maradt meg, amelyben a sztár egy narancssárga bikiniben jött ki a tengerből - ezzel utalva Ursula Andress hasonló jelenetére.

Az Oscar-díjas színésznő saját szerepét úgy jellemezte, mint a Bond-lányok új generációjának képviselőjét.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását