2024. április 16. - Csongor

Bekattant a műsorvezető

Nehéz a dolga a katonának – nehéz bizony, főleg ha celeb. Müller Attila, a Cool TV műsorvezetője nemrég érkezett vissza Izraelből, ahol egy komplett katonai kiképzésen vett részt. A Hírextra segítségével most bepillantást nyerhetnek a testőrképzés r
2008. október 24. péntek 18:59 - Gedei Szilárd
Jó hír olvasóinknak, hogy Győzike nem volt katona, se testőr – nem is kérdeztük meg erről a témáról. Megkértük azonban Müller Attilát, a Cool TV műsorvezetőjét, hogy meséljen izraeli kiképzéséről. Magyar laktanyához egyébként neki sem volt szerencséje, talán pont ezért indult el nemrég a Közel-Keletre, ahol egy hihetetlenül komoly testőrképző táborban vendégeskedett. A keménységéről amúgy is híres Müller dacolva az elemekkel élvezettel csinálta végig a "tanfolyamot", s kalandjait most meg is osztja a Hírextra olvasóival.

Mindenkiben ott rejlik a katona

Életkép a kiképzésről
Egy lőfegyvert bárki meg tud fogni, talán még lőni is sikerülhet vele. De itt profi testőröket képeznek ki, akiknek minden mozdulatuk tudatos és professzionális. A fiúk órákon át egy-egy mozdulatot gyakorolnak. Nadav szerint ezen a napon Attila volt a legügyesebb. Sanyi azonban kétszer is hibázott, mert nem volt elég fegyelmezett. Sanyi szeret beszélgetni, ám az izraeli mesterlövész ezt nem jól tűri. Büntetésből, az egész csapat futásra van ítélve teljes öltözékben, a 40 fokos tűző napsütésben. Aztán pedig a fegyverét nem megfelelően tartotta lövés után, ezzel pedig komoly veszélynek tette ki a csapatot. Mire elérkezünk az ebédig, a fiúk legalább 5 liternyi folyadékot izzadtak ki. (Cool)
Hát persze, ez a legnagyobb buli! – ez volt a reakciója Attilának, amikor megkérdezték tőle, hogy elvállalna egy kiképzős-katonás realityt. Elvállalta, mi több: örömmel ment. – Mindig is szerettem a katonai cuccokat és a küzdősportokban is otthon vagyok. A legtöbb fiúnak egyébként ösztönösen benne van az életében a katonáskodás utáni vágy, pont mint nálam – mondta el Müller. A műsorvezető srác egyébként azt is elárulta, hogy annak idején az egyetem miatt nem lehetett katona, bár a magyar kiképzést is szívesen végigcsinálta volna. Talán ezért is vállalkozik ilyen kemény kalandokra...

Tetszett az egész, még azzal sem volt gondom, hogy korán kellett kelni. Itthon is sportolok rendszeresen, így a reggeli futás sem esett nehezemre – büszkélkedett Müller. Pedig embert próbáló napok vannak a műsorvezető háta mögött. De mint mondja óriási élménnyel lett gazdagabb a két hetes forgatás alatt, és keménysége ezzel is csak fokozódott.

Lőni azonban eddig még nem igazán volt alkalma, de a két hét alatt azt is bepótolhatta. – Több mint háromezer lőszert lőttünk el fejenként a kis idő alatt is – mondta el Müller. Szituációs és taktikai gyakorlatok egész sora adott erre alkalmat, Attiláék ugyanis megtanulták azt, ami egy testőrnek alapvető feladata: hogyan kell megvédeni másokat, hogyan kell szakszerű és biztonságos kíséretet biztosítani. Nem mellesleg hogyan legyen az embernek esélye a közelharcban.

Kevesen csinálnák végig

Életkép a kiképzésről
A délutánt a tornateremben töltik. Sanyi tűri a fájdalmakat és szinte lehetetlen ártalmatlanná tenni őt. A többieknek kegyetlenül nehéz dolguk van olimpikonunkkal szemben. Attila pedig hihetetlen összpontosítással, elszántsággal veti magát bele a feladatba. Minden idegszálával erre koncentrál. Ketten próbálják megtörni őt. Tépik, ahol csak tudják. (Cool)
Arra a kérdésre azonban, hogy műsorvezető társai közül ki tudta volna végigcsinálni az egész kiképzést gondolkodóba esett. – A lányok biztos nem, nem nekik való egy ilyen testőrképzés – osztotta meg őszintén gondolatait a magyar közélet egyik legkeményebb szereplője. Müller azt is elárulta a Hírextrának, hogy először műsorvezetőtársa, Leo is szeretett volna részt venni az embert próbáló kiképzésben. Az exvillalakót azonban egészségi állapota gátolta meg végül a nagy tett végrehajtásában. Végül azért megjegyezte, hogy ha Leo egészséges lett volna, akkor minden bizonnyal ő is végig tudta volna csinálni az izraeli kalandot.

Ez mind szép és felettébb macsós, de azt még mindig nem tudjuk, mi is volt Attila fő motivációja, miért is tette ki magát egy jól biztosan nem eső szereplésnek. Megkérdeztük ezt is, s meglepően őszinte választ kaptunk. – Kell ehhez egy bizonyos fokú kattantság – kezdte Attila – kevesen tudják azt élvezni, amikor hárman rontanak rá. A sokadik napon aztán már a napi tizennyolc órás ébrenlétet is kezdi nehezen viselni az ember, ehhez is kell bizonyos fokú őrültség.

Sebeőköt a műsorba!

Müller szerint azonban sokan végig tudnák csinálni azok közül is, akik nem is gondolnák magukról. A Cool tévé műsorvezetője ugyanis amondó: teher alatt nő a pálma, és csak ott és akkor derülne ki mindenkiről, hogy mennyi esélye van épségben megcsinálni egy hasonló kéthetes kiképzést. Ezt egyébként azok is megerősítik, akik valódi katonák voltak Izraelben – egyesek teljes három évet is lehúznak az izraeli seregnél. Persze náluk is a kiképzés a legkeményebb, viszont tartalékosként bármikor egy tankban találhatják magukat. Más világ.

A reality azonban nem véletlenül reality, s a Cool-on novemberben ezt meg is láthatjuk majd. A pokol hete címmel készülő valóságshow ugyanis a résztvevők, Müller Attila és Bárdosi Sándor szerint is valóságos volt – minden olyan elemmel, ami az izraeli sereg képzésében is szerepet kap, mint például a kraw maga.

Amíg pedig meglátjuk ügyeletes keményfiúink az izraeli testőrképzés nehézségeitől meggyötört arcát eljátszhatunk a gondolattal, hogy kiket is látnánk szívesen a műsor folytatásában. Figyelem, csak kemény legények jöhetnek szóba! Mint például Fekete Pákó, Benkő Dániel vagy Sebeők János...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását