2024. április 29. - Péter

November végén zár a Picasso-tárlat

November 30-ig meghosszabbítják a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában látható Picasso Vásárhelyen című tárlatot - mondta el Lázár János polgármester, amikor szerdán köszöntötte a kiállítás 5000. látogatóját, Borbás Juditot.
2008. október 22. szerda 12:37 - Hírextra
A tárlat eredetileg november 5-ig tartott volna nyitva, de a vallauris-i múzeummal és a magángyűjtőkkel folytatott egyeztetés után, a nagy érdeklődésre való tekintettel sikerült a nyitva tartást november 30-ig meghosszabbítaniuk a szervezőknek.

Az 5000. látogató, aki albumokat és tiszteletjegyeket kapott ajándékba, elmondta: öttagú baráti társasággal érkezett az alföldi városba, kifejezetten a Picasso-tárlatra. A kiállításról barátoktól hallottak és a sajtóban is olvastak. Borbás Judit érdeklődését - mint mondta - azért keltette föl a tárlat, mert bár magyarországi kiállítóhelyeken látható néha egy-egy Picasso-kerámia, ez azonban az első alkalom, amikor a mester ilyen műveiből egy egész összeállítással találkozhat.

Az október 5-én nyílt kiállításon Pablo Picasso negyvenegy kerámiatárgya mellett egy tizenhárom kerámiaérmet tartalmazó tábla, tizenkét linómetszet, öt grafika és Picasso vallauris-i munkásságát megörökítő tizenhét fénykép enged betekintést a XX. század egyik meghatározó művészegyéniségének egy kevésbé ismert alkotói korszakába, azokba az évekbe, amikor 1948-tól a Madoura műhelyben dolgozott.

A Hódmezővásárhely testvérvárosából, a dél-franciaországi Vallaurisból érkezett, Magyarországon első alkalommal látható kerámiák és linómetszetek három nagy téma, a bikaviadal, az állatábrázolások és az emberi arc köré csoportosíthatók.

Medgyesi Konstantin, az Alföldi Galéria sajtóreferense elmondta, a tárlat látogatói között többségben vannak a helybéliek és a környező településeken élők, de érkeztek már vendégek az ország távolabbi városaiból, valamint Erdélyből, Hollandiából, sőt az egyesült államokbeli Denverből és San Franciscóból is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását