2024. május 14. - Bonifác

Illegális tejüzemet találtak

Illegális tejfeldolgozó üzemet lepleztek le Hódmezővásárhely és Orosháza között, a semmilyen engedéllyel nem rendelkező gyár raktárában csaknem négy és fél tonna tejterméket találtak - közölte Papp Zoltán körzeti főállatorvos csütörtökön az MTI-vel.
2008. október 16. csütörtök 15:21 - Hírextra
Az üzemben egy lakossági bejelentés alapján tartott összehangolt ellenőrzést a rendőrség, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság és az önkormányzat - mondta a szakember.

A gyárban - a környékbeliek elmondása alapján - rendszertelenül, főként éjszakánként folyt munka. A higiénés körülmények egyáltalán nem feleltek meg az élelmiszer-előállítás követelményeinek, a használt eszközök egy része pedig rozsdás volt - közölte Papp Zoltán.

A rajtaütés időpontjában éppen nem dolgoztak az üzemben, a szomszédos raktárban az ellenőrök azonban harmincegyféle terméket, összesen 4.400 kilogramm sajtot és túrót találtak. Ezek egy része profi csomagolású volt, s az áru egy részén szerb nyelvű felirat szerepelt - tudatat a körzeti főállatorvos.

A szakember elmondta, meghallgatják az érintetteket, megállapítják a lefoglalt áru értékét, s ezt követően döntenek a bírság kiszabásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását