2024. április 27. - Zita

Rogán aggódik

Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere aggodalmának adott hangot a tervezett Városháza-projekthez és a Kossuth téri építkezéshez kapcsolódó mélygarázs-építések forgalomnövelő hatásai miatt; Rogán Antal szerdán az MTI-nek is megküldött levélben kezdemé
2008. október 16. csütörtök 06:10 - Hírextra
Az V. kerület polgármestere arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy nem írta alá a városrész területére érvényes új szabályozási tervet, és képviselő-testület támogató döntését is felfüggesztette.
Rogán Antal döntését azzal indokolta, hogy az önkormányzathoz számtalan lakossági és szakmai észrevétel érkezett. Ezek között említette a köznyelvben Városháza térként ismert terület tervezett beépítését, illetve az ide elképzelt 1.200-1.800 férőhelyes mélygarázs megépítésének kérdését.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a Budapest Szíve Program egyik fontos célja éppen a forgalomcsillapítás, addig a Városháza-projekt kereskedelmi szerepe, és az ehhez kapcsolódó mélygarázsépítés újabb forgalmat generálna.

A polgármester aggodalmának adott hangot a Kossuth térre tervezett mélygarázzsal kapcsolatban is. Mint írta, a jelenlegi pénzügyi válság közepette szeretné világosan látni, biztosítva van-e a beruházás pénzügyi fedezete, nehogy a következő két évben "gödröt nyissanak az ország főterén".
Rogán Antal levelében a november 3-a és 6-a közötti időszakra személyes találkozót kezdeményezett Demszky Gábor főpolgármesterrel, bízva abban, hogy sikerül eloszlatni a felmerült aggályokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását