2024. május 5. - Györgyi

Vita a belvárosról

Nem támogatta kedden a Főpolgármesteri Kabinet az V. kerület azon kezdeményezését, hogy 11 fővárosi védettség alatt álló épület védettségét megszűntessék - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója.
2008. október 14. kedd 12:50 - Hírextra
Nyáry Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy a kerület szorgalmazására a Fővárosi Közgyűlés elé kerül a helyi védettség feloldása, a döntés azonban a testület kezében van.

A kerület hét Petőfi Sándor utcai, valamint egy-egy Harmincad utcai, Kristóf téri, Hild téri és Királyi Pál utcai épületnél kezdeményezte a fővárosi védettség megszűntetését. A kerület vezetése szerint ugyanis "az indokolatlan korlátozások gátat szabnak a fejlesztői közreműködésnek".

A főpolgármesteri hivatal szakemberei a kabinet elé kerülő előterjesztésben azért nem támogatták a fővárosi védettség megszűntetését, mivel ezeket az épületeket építészetileg értékesnek tartják - jegyezte meg az igazgató.

Az MTI információi szerint a fővárosi védettség megszűntetésével ingatlanokat bontanának el, hogy helyet biztosítsanak a Fashion Street plázaépítő törekvéseinek. Ez azonban ellentétes a Budapest Szíve városrehabilitációs elképzelésekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását