2024. április 28. - Valéria

Ne engedélyezze a rendőrség a belvárosi rendezvényeket!

Rogán Antal V. kerületi polgármester levélben fordult Bencze József országos rendőr-főkapitányhoz, amelyben arra kéri, hogy október 23-án ne adjanak engedélyt rendezvény megtartására a kerület azon területein, ahol útfelújítások és közmű-rekonstrukciók za
2008. október 16. csütörtök 18:46 - Hírextra
A bejelentett rendezvények és demonstrációk nagy részét idén is a Belvárosban tartják, ezért az ott lakók azok, akik leginkább megérzik a fővárosban tartott nagyobb rendezvények miatti rendőri intézkedéseket - írta a polgármester.

Belváros-Lipótváros önkormányzata ugyan október 21-ig mindenhol befejezi a saját hatáskörben végzett útfelújítási munkálatait, de az ünnepek alatt is zajlanak közmű-rekonstrukciós teendők a Belváros több pontján. Rogán Antal szerint az érintett térségekben fokozottan balesetveszélyes és kockázatos a demonstrációk megtartása, ezért arra kéri a rendőrséget, hogy ne adjanak engedélyt ezekre.

Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője az MTI-nek elmondta: köszönettel vették Rogán Antal javaslatát, de a hatályos gyülekezési törvény a rendezvények megtiltásának okai között - ha más közlekedési útvonal nem biztosítható, vagy ha a rendezvény megtartása népképviseleti szervek vagy bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné - nem tesz említést a polgármester által említett indokról. Ezért a rendőrségnek a jelzett indok alapján nincs lehetősége arra, hogy megtiltsa egy rendezvény megtartását - mondta, hozzátéve: a rendőrök minden rendezvény előtt ellenőrzik a helyszínt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását