2019. március 21. - Benedek

Újabb díjazotakkal bővült az alkotók köre

Tíz fiatal építészmérnök, illetve építész-tervezőművész vehette át kedden a Junior Prima Díjat az építészet és építőművészet kategóriában, amelyben idén először jutalmazták a szakterület ígéretes tehetségeit - közölte a kategória társalapítója, a TriGrani
2008. október 7. kedd 15:40 - Hírextra
Az Építészet Világnapja rendezvénysorozatához kapcsolódóan Bóta Katalin építészmérnök-hallgató, Bujdosó Attila építészmérnök, Deigner Ágnes építészmérnök-gyakornok, Domokos Attila építész-tervezőművész, Dréher Zsófia építészmérnök, Éltető Zsófia építészmérnök, Nagy Julianna Mária építész-tervezőművész, Paál Zsófia Éva építészmérnök, Szatori Dóra építész és Sztranyák Gergely építész-tervezőművész, DLA hallgató vehette át a Junior Prima Díjat.

A 7000 euróval járó elismeréseket Mark Gurney, a TriGranit Fejlesztési Zrt. építészeti igazgatója adta át.A cég tájékoztatása szerint az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények és a szakmai szervezetek összesen 21 fiatalt javasoltak az elismerésre. Közülük a Mark Gurney vezette zsűri - Finta József építész, Zobóki Gábor építész, Bojár Iván András szakújságíró és Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke - választotta ki a 10 díjazottat.

A közlemény szerint Kibédi Varga Lóránt, a TriGranit Zrt. vezérigazgatója a díjak átadása kapcsán hangsúlyozta: mindennapi munkájuk során azt tapasztalják, hogy a természetes és az épített környezet tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése rendkívül fontos. "Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói" - mutatott rá Kibédi Varga Lóránt.

A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére tavaly hozták létre a Junior Prima Díjat: míg 2007-ben három kategóriában ítélték oda az elismeréseket, az idén már kilencben. A Junior Prima Díjhoz idén csatlakozott társalapítóként a TriGranit Zrt., amely az építészet és építőművészet kategória díjainak gondozását vállalta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását