2024. április 26. - Ervin

Jövőre nem marad el

Állami források hiányában idén nem tudják megrendezni az Építészet Hónapját, jövőre azonban, várhatóan piaci alapokra helyezve, ismét megtartják - közölte az MTI-vel Bojár Iván András, a rendezvény igazgatója. Fegyverneky Sándor, országos főépítész az MTI
2008. szeptember 26. péntek 16:45 - Hírextra
Mint Bojár Iván András beszámolt róla, hosszas halogatás után 2008 január végén tudatták velük, hogy 2007-ben változtak az állami finanszírozási feltételek, így a tavaly októberi rendezvény támogatásának adminisztratív feltételei is. A későn szolgáltatott információk miatt keletkezett veszteségek következtében idén már nem is tudják megrendezni a fesztivált.

Hozzátette: szeretnék azonban, ha jövőre ismét lenne Építészet Hónapja, de alapvetően piaci alapokon. "Piaci és nem állami szereplők szponzorációjára számítok, ezért nem gondolom, hogy jövőre pályáznánk. Nem is tudom, hogy hihetnék-e az újabb ígéreteknek" - utalt az igazgató az önkormányzati tárca által tavaly kiírt utófinanszírozásos pályázat keretében kínált forrásokra.

"Sajnálatos az ügy, mert Ivánt nagyra becsülöm, ráadásul olyan a pályázat szabályozása, hogy ezt az összeget nem is lehet másra felhasználni, így az elveszett a szakma számára" - fogalmazott Fegyverneky Sándor az Építészet Hónapja 2007 elmaradt finanszírozásával kapcsolatban.
Mint az időközben a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz átkerült Építésügyi és Építészeti Főosztály vezetője elmondta, 2007 volt az első év, mikor az új pályázati rendszerre átálltak, de úgy érzi, az Építészet Hónapja szervezőinek lett volna idejük és módjuk felkészülni a megváltozott feltételekre.

"Ez nem költségvetési forrás, hanem építési bírságokból származó pénz. Nem január 1-től áll a pályázati rendszer rendelkezésére, azután lehet csak a pályázatot kiírni, ahogy a bírságok keletkeznek, ahogy elég pénz összegyűlt. Ez egyedülálló dolog a közigazgatásban" - hangsúlyozta az országos főépítész.

Fegyverneky Sándor hozzátette, bízik benne, hogy továbbra is együtt tudnak dolgozni az Építészet Hónapja szervezőivel, "és mindenki egy kicsit jobban odafigyel".Az országos főépítész elmondása szerint nem érzékeli, hogy kapcsolatuk megromlott volna Bojár Iván Andrással, akit többek között felkértek egy a minisztérium által, október elején rendezett konferencia moderálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását