2024. április 19. - Emma

Sportoló jelöltek a Prima Primissimára

A magyar sport kategóriában Gyarmati Dezső vízilabdázó, a Nemzet Sportolója, az MKB Veszprém Kézilabda Club és Polgár Judit sakknagymester a jelölt a 2008-as Prima Primissima Díjra.
2008. július 1. kedd 16:30 - Hírextra
A díjat, amelyet Demján Sándor üzletember és a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöksége alapított 2003-ban, idén is tíz kategóriában adják át. A tavaly bevezetett Junior Prima Díj azonban négy új kategóriával bővül. Idén összesen 387 jelöltet neveztek meg a jelölésre jogosultak - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

A sport kategóriában először, 2006-ban Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, 2007-ben pedig Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó kapta az elismerést.
A díjakat december 5-én adják át a Művészetek Palotájában. A primák közül mind a tíz kategóriában egy-egy primissimát választanak ki: a 10 primissima 50 ezer euró, míg a primák 10 ezer euró díjazásban részesülnek.

A jelöltek bemutatását és tevékenységeik megismertetését szolgáló csaknem negyedéves időszakban - októbertől - idén is szavazhat majd a közönség kedvenc primájára. A legtöbb szavazatot kapó jelölt részesül majd a közönségdíjban, illetőleg az azzal járó 50 ezer eurós pénzdíjazásban, amelyet Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP-Bank elnök-vezérigazgatója a magánvagyonából ajánlott fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását