2024. április 28. - Valéria

Megkezdődött az EFOTT

A nulladik nappal megkezdődött kedden az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT)programsorozata a dunaújvárosi Szalki-szigeten; a 33. alkalommal megrendezett fesztivál július 20-ig tart.
2008. július 15. kedd 18:40 - Hírextra
Az első "fecskék" már hétfőn délután megjelentek ugyan a sziget bejáratánál, de a főbejáratot csak kedden - egy munkavédelmi ellenőrzés miatt a tervezettnél később - három órakor nyitották ki.
Elsőként egy Mernyéről érkezett fiatalember lépett rá a napokban felállított, a találkozó idején beléptető hídként szolgáló Chuck Szabadon nevű hídra, majd őt több százan követték, s folyamatosan érkeznek a résztvevők a találkozóra.

Budapestről fesztiválhajó szállította a fiatalok egy csoportját: a Vodafon Boat Show-val négyszázan utaztak a Szalki-szigetre. Pazaurek Piroska az EFOTT sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, útközben a Dumaszínházból ismert Kiss Ádám és a Retro School Band műsora adott előzetest a fesztivál hangulatából.

A szervezők 50 ezernél több résztvevőre számítanak, s arra, hogy már a nulladik napon több ezren érkeznek meg a szigetre, ahol öt napig kilenc helyszínen háromszáz fellépő szórakoztatja majd őket.

Miközben kedd délután még tartott a nagyszínpad építése, a már elkészült előadótereken megkezdődtek a koncertek, s fokozatosan vették birtokukba a fesztivál-szigetet a fiatalok, akik sátrat verhetnek a Szalki-szigeti kempingben, de választhatnak a dunaújvárosi közép-és főiskolás kollégiumok szálláshelyei közül is.

S hogy ne okozzon gondot a fesztivál helyszínének megközelítése, a városból menetrendszerinti, ingyenesen igénybe vehető buszok szállítják a megabuli résztvevőit.

A szórakozás mellett módjuk lesz a fiataloknak kerekasztal-beszélgetéseken való részvételre, a Civil Faluban pedig az oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, s az országgyűlés munkájával is megismerkedhetnek.

Az Országgyűlés Hivatala munkatársainak segítségével megismerkedhetnek a törvényhozás munkájával, fotókiállítást láthatnak, s még saját "törvényjavaslataik benyújtására is lehetőségük lesz.

A találkozó helyszínét alig néhány hét alatt tették alkalmassá a fesztiválra. Az önkormányzat 100 millió forintos költséggel kiépítette a hiányzó közműveket, valamint negyven zuhanyozót és száz mobil toalettet állítottak fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását