2024. május 21. - Konstantin

Persson a BVSC-ben

Csütörtökön ünnepélyes sajtótájékoztatón aláírta szerződését a Lombard-BVSC férfi asztalitenisz-csapatához Jörgen Persson, a svédek ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnoka.
2008. május 29. csütörtök 14:57 - Hírextra
"A fiatal játékosainknak a Bajnokok Ligája jelentheti a fejlődést. A tavalyi jó szereplés után sajnos Jakab János távozik az együttestől, így olyan játékost kellett keresnünk, akinek a világranglista pontjaival biztosan indulhatunk. Magyar asztaliteniszező nem jöhetett szóba, és ha már külföldit szerződtetünk, akkor legyen olyan, aki felkelti a média érdeklődését, és a fiatalok felnéznek rá. Így esett a választásunk Persssonra" - nyilatkozta a csütörtöki eseményen Herendi Iván, a BSVC asztalitenisz-szakosztályának vezetője.

A 42 éves világklasszis elképesztő eredményekkel rendelkezik: világ és- Európa-bajnoki érmei mellett hússzor nyert svéd bajnokságot, kétszer hódította el a Világ Kupát, egyszer pedig az Európai TOP 12 élén végzett. Pályafutása során háromszor nyerte el a Nemzetközi Fair Play-díjat: az 1988-as szöuli olimpián, az 1989-es dortmundi világbajnokságon és az 1996-os olimpiai selejtezőn tanúsított magatartásáért.

"Nagy kihívás számomra, hogy egy olyan nagy múltú klubban játszhatok, mint a BVSC. Fiatal játékosok alkotják a csapatok, remélem sikerül nekik átadnom a tapasztalataimat és akkor sikeresek lehetünk. Az első számú célom, hogy megvédjük a címünket a magyar bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig csak a sorsolás után leszünk majd okosabbak" - mondta Persson, akinek a magyar bajnok a 15. klubja profi pályafutása során.

A legfrissebb világranglistán 28. Persson a horvát Zoran Primorac és a belga Jean-Michel Saive mellett az egyetlen olyan játékos a világon, aki a sportág 1988 óta íródó olimpiai történetében az összes nyári játékon ott volt és a pekingi viadalon és asztalhoz áll.

A zuglóiak a következő szezonban így a francia Levallois-hoz távozó Jakab, valamint az osztrák Wels együtteséhez szerződő Pázsy Ferenc nélkül veszik fel a küzdelmet: a BL-ben Persson és Zwickl Dániel mellett az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Nagy Krisztián és a kínai származású, de norvég Wang Jianfeng alkotja majd az együttest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását