2024. május 17. - Paszkál

A Volkswagen TSI kettős győzelme

Sorozatgyőzelem: a Volkswagen TSI-motorjai immár harmadik egymást követő alkalommal nyerték el az "Év Motorja" díjat az 1,0 és 1,4 liter közötti kategóriában. Nem véletlen, a kompresszoros és turbófeltöltésű TSI-aggregátok kétségkívül a világ leghatékonya
2008. május 16. péntek 19:27 - Hírextra
Mottójuk: maximális dinamika, minimális üzemanyag-fogyasztás. A 32 ország összesen 65 szakújságírójából álló zsűri is így látta: "Ez a motor minden tekintetben kiváló és a legkülönfélébb járműmodellekhez is jól illeszthető" - jelentette ki az egyik zsűritag. Ugyanebben a kategóriában mindjárt a második helyen végzett az új 122 lóerős TSI.

A Volkswagen részéről az elismeréseket Dr. Rüdiger Szengel, a benzinmotorok fejlesztésének vezetője vette át, s így kommentálta: "TSI-motorjaink már bemutatkozásuk óta mércéül szolgálnak a 90 és 125 kW közötti teljesítménykategóriában. Takarékosságuk tekintetében e benzinesek új magasságokba értek, miközben valóban élvezetes dinamikát is kínálnak. A tényt, hogy TSI-motorjaink az 1,4 literig terjedő kategóriában az idén ismét győzedelmeskedtek, a teljes fejlesztőcsapat számára szóló elismerésként értékeljük."

A Volkswagen Csoport kompetenciáját a motorépítés terén azonban egy másik díj is igazolja: az Audi a 2.0 TFSI erőforrással az 1,8 és 2,0 liter közötti kategóriában szintén első helyen végzett. Ez a konstrukció a Golf GTI modellekben debütált, s mára több különböző teljesítménylépcsőben is készül.

A TSI-motorokat jelenleg tíz Volkswagen modellsorozat tagjaiba építik. A 90 kW / 122 LE és 169 kW / 230 LE közötti teljesítményű, közvetlen benzinbefecskendezésű konstrukciók így a Golftól egészen a nemrég bemutatott Passat CC sorozatig lefedik az igényeket. Mindezeken túl még 2008-ban megjelenik a szintén TSI-motoros új Scirocco is, amely 122 lóerős változatában 100 kilométerenként 6,1 literes üzemanyag-fogyasztásával a világ egyik legtakarékosabb sportautója lesz.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását