2024. április 26. - Ervin

Átadták a díjat

Lanczkor Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatója vehette át verseiért a Faludy-díjat csütörtökön a Tisza-parti városban.
2008. május 15. csütörtök 14:49 - Hírextra

A Faludy György (1910-2006) író, költő az 1990-es évek elején alapította az elismerést, amelyet olyan fiatalok kaphatnak meg, akik irodalmi munkásságukkal szép reményű jövő előtt állnak. A díj odaítélésének feltétele az is, hogy az alkotó valamilyen jogviszonyban álljon a szegedi egyetemmel.
A három tagú kuratórium elnöke, Fried István az MTI-nek elmondta: az idei díjazott, Lanczkor Gábornak az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékén posztgraduális kurzust első éve hallgató fiatal, aki verseivel érdemelte ki a díjat.

Mint mondta, az ifjú költőnek már a harmadik kötete jelent meg, a döntésnél nemcsak verseit, hanem a kritikákat is figyelembe vették.

Lanczkor Gábor a kuratórium szerint nemzedékének nagy reménysége lehet, harmadik megjelent kötete már egy letisztult alkotó képét mutatja - magyarázta a professzor.

Lanczkor Gábor az MTI-nek elmondta: mindig is írt verseket, munkáinak publikálása csak az első kötetnél volt nehézkes, szerencsére a második és a harmadik gyűjteménnyel már nem kellett házalnia. A jövőben is a költészettel szeretne foglalkozni, és igyekszik megfelelni a díj állította követelményeknek - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását