2024. április 27. - Zita

Mesekuckó, gyereksarok, társasjáték barlang

A XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legalább annyira a gyerekeké, mint a felnőtteké. Nagyon sok kisgyermekes család látogatott ki péntek délután, de különösen szombaton a Millenárisra, főleg a Fogadó épületébe, ahol Gyereksarkot rendeztek be színes
2008. április 27. vasárnap 06:34 - Hírextra
A legkisebbek "megőrzője" szinte állandóan tele volt rajzoló, festő, énekelgető 3-4-5 évesekkel. A nagyobbacskák pedig órákig böngésztek a korosztályukra specializálódott színes könyvek, kiadványok között. A Társasjáték barlangban rendezett vetélkedőknek és a Meseszínháznak is nagy sikere volt, akárcsak a kézügyességet fejlesztő, Készíts könyvet magadnak! címet viselő foglalkozásnak, amely többek között a könyvkötészet rejtelmeibe próbálta beavatni a jelenlévőket.
A gyerekeket - főleg a kislányokat - leginkább a Készítsünk együtt Tündér Lonka babát! című foglalkozások hozták lázba, de sokan voltak a mesefelolvasásokon is, csakúgy mint a bábozáson, amelynek főszereplői a Manó Könyvek legismertebb mesefigurái voltak, a Hupikék Törpikéktől Cápa Kapitányig.

Szinte szünet nélkül zajlottak a Gyereksarokban a meseműsorok, mint például a Csoda és Kósza, a Pozsonyi Pagony kiadó gondozásában. Főleg az iskolásoknak szólt a Tessloff és Babilon Kiadó Mi Micsoda című ismeretterjesztő sorozatához kapcsolódó vetélkedő. A Csókolom, pókmajom! alcímű, humoros köszönésekkel fűszerezett memóriajátékra pedig nemcsak a gyerekek voltak kíváncsiak.

A Millenáris szabadtéri színpadán és a parkban is több program kötötte le a gyerekek figyelmét, a nemezeléstől a Ládafia Bábszínház és a Kaláka produkciójáig.

Nagy érdeklődés előzi meg a Kerge ABC című kötet vasárnapi bemutatóját, amelyen a három népszerű, díjakkal kitüntetett fiatal szerző - Tóth Krisztina, Szabó T. Anna és Varró Dániel költők - maguk olvassák fel műveiket.

A gyerekeknek szóló előadások közül több a Naphegy Kiadó nevéhez fűződik: ilyen a vasárnap délre tervezett Sárkány a lépcsőházban című bábműsor is, amelyhez papírsárkány-készítés is kapcsolódik.

A Társasjáték barlangban fejlesztőjátékokat próbálhatnak ki a gyerekek, délután pedig verses-játékos jóga lesz a legkisebbeknek. Inkább a nagyobbak tudják majd élvezni a VIP című kötet világirodalmi paródiáit Ördögh Ottó tollából. A Csodaceruza Kiadó pedig egy érdekes kezdeményezésre várja az érdeklődőket: "Lomtalanítás a Fehérlófia utcában - Hozz és vigyél magaddal egy megunt tárgyat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását