2024. április 29. - Péter

Újabb hangoskönyvek megjelenése

Többek között Rejtő Jenő, Örkény István, Csukás István munkáiból összeállított hangoskönyveket ad ki a következő félévben a Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó - mondta Kocsis András Sándor, előbbi műhely vezérigazgatója szombaton Budapesten, a Millenáris par
2008. április 27. vasárnap 07:07 - Hírextra
Rejtő Jenő Az elátkozott part című munkáját Gálvögyi János előadásában, míg A láthatatlan légiót Reviczky Gábor tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők. Örkény István Csupa közhely - További egypercesek című novelláskötetének darabjait Mácsai Pál mondja el, Csukás Istvánnak a leghűségesebb szőrsipkáról, Pom Pomról szóló újabb meséit pedig Pogány Judit olvassa fel.
A magyar és a kelta népzene, valamint a klasszikus zene forrásaiból merítő Katáng együttes Az üveghegyen túl című lemezén többek között Gazdag Erzsi, Horgas Béla és Kányádi Sándor megzenésített versei csendülnek fel.

Kocsis András Sándor beszámolt arról, hogy hangos útikönyv-sorozatot indított el Kossuth Kiadó. Felidézte, hogy eddig Prága, London és Róma címmel jelentek meg a kötetek, a negyedik rész pedig Párizsba kalauzolja az érdeklődőket.

Hangsúlyozta, hogy a sorozat egyedülálló a magyar, sőt a nemzetközi könyvpiacon is: a kiadó a 64 oldalas, színes kötetekhez idegenvezetőt is mellékelt. A bemutatott város idegenforgalmi szempontból fontos helyszíneit áttekintő, térképekkel és fotókkal illusztrált könyvhöz mintegy öt órányi MP3 formátumú hangfelvétel tartozik, melyben neves színészek, Bán János, Fekete Ernő, Für Anikó, valamint Varga Kata vezetnek végig a legszebb látnivalók útvonalain - fejtette ki a vezérigazgató.

A Kossuth Kiadó és a Mojzer Kiadó által szervezett hangoskönyv-bemutatón részt vett Rátóti Zoltán színművész, aki Hamvas Béla Babérligetkönyv című művéből olvasott fel részletet, míg Vallai Péter színművész zsidó anekdotákkal szórakoztatta a közönséget.

A rendezvényen jelen volt Szarka Tamás, a Ghymes együttes költő-zeneszerzője, aki hat versét és két novelláját válogatta első hangoskönyvére, az alkotásokat Dörner György, Eperjes Károly, Gesztesi Károly, Pápai Erika, Rudolf Péter, Stohl András és Törőcsik Mari tolmácsolja. A hangoskönyv-bemutatón résztvevő Turczi István költő Ezt a nőt nagyon címet viselő erotikus verseiből is hallhatott néhányat a közönség Bozó Andrea, Dömötör András és Máté Gábor előadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását