2024. április 28. - Valéria

Nincs közeledés a BKV és a szakszervezetek tárgyalásain

Egyre közelebb kerül a hétfőre meghirdetett sztrájk időpontja, miközben a tárgyalásokon a szakszervezetek követeléseik egyikére sem kaptak ígéretet. A szakszervezetek az elégséges szolgáltatás mértékére az éjszakai járatok napközbeni továbbközlekedtetését
2008. április 3. csütörtök 13:20 - Hírextra
Továbbra sem közeledtek az álláspontok a mai tárgyalásokon a BKV vezetése és a szakszervezetek között. Az egyeztetésen nem kívánnak részt venni a meghívott minisztériumok. Ezt Berger András közölte az érdekképviseletekkel, aki a Főváros vezetését képviselte.

A menedzsment ma délutánra igért tájékoztatást a szakszervezeteknek arról a 2,2 milliárd forint megtakarítást tartalmazó Paraméterkönyv tervezetről, amit holnap délelőtt adnak át a Főváros vezetőinek. A járatritkításról azt állították, hogy a kerületek igényeit tartalmazzák, vagyis az önkormányzatok "már rábólintottak" a tervezetre. A vezetés szerint a járatritkítások nem járnak létszámleépítéssel.

A BKV finanszírozási hiányának megoldásáról sem tudtak semmilyen megoldási tervet felvázolni. A társaság 80 milliárd forint hiányt halmozott fel, az előzetes Üzleti Terv szerint 2008-ban további 10 milliárd hiány várható. Mivel a bankok a további hitelfelvételt megtagadták, várhatóan bekövetkezik a csőd. A VTDSZSZ szerint veszélybe kerültek a BKV dolgozók munkahelyei, mert a Társaság fizettésképtelenné válhat.

2007 januárjában az új menedzsment és a Városvezetők azt ígérték a szakszervezeteknek, hogy a BKV átszervezése után megoldják a finanszírozást. Az átalakítás megtörtént, további belső tartalékok már nincsenek. A finanszírozás megoldása csak be nem váltott ígéret maradt.

Meggyőződésünk, hogy a menetjegyek árát nem szabad tovább emelni. A döntéshozóknak más forrásokat kell találnia. Amennyiben a szakszervezetek követelései a következő napokban nem teljesülnek, elkerülhetetlenné válik a sztájk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását