2024. május 10. - Ármin, Pálma

BKV - Nincs megállapodás a sztrájkról

Egyelőre nem született megállapodás az április 7-ére tervezett BKV-sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékéről - közölte a fővárosi cég sajtóirodája kedden az MTI-vel, azt követően, hogy délelőtt tárgyalt a szakszervezetekkel.
2008. április 1. kedd 12:21 - Hírextra
A BKV Zrt. vezetőségének javaslata szerint az elégséges szolgáltatás mértéke a felszíni közösségi közlekedés esetében csúcsidőszakban 75 százalékos, csúcsidőszakon kívül 66 százalékos, míg a metrókat egyáltalán nem érintené a munkabeszüntetés.

A szakszervezet képviselői egyelőre csak arra tettek ígéretet, hogy "nulla százaléknál" magasabb lesz az elégséges szolgáltatás mértéke, legalábbis a BKV közleménye szerint.
A hétfőre tervezett sztrájk üzemkezdettől 13 óráig tartana.

Az elégséges szolgáltatásról szóló egyeztetés csütörtökön, az érdekvita pedig szerdán folytatódik - közölte a BKV. A cég közleményében ismét kinyilvánította: a vállalat vezetése továbbra is a megegyezésre törekszik.

A másfél tucatnyi közlekedési szakszervezet azért lépne sztrájkba, mert attól tartanak, hogy a paraméterkönyv-tervezetben rögzített járatcsökkentés leépítéseket okoz a vállalatnál. Azzal sem értenek egyet, hogy a járatcsökkentéseknek pusztán gazdasági indokai vannak, miközben szerintük a remélt megtakarítás egyáltalán nem oldaná meg a BKV anyagi gondjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását