2024. május 10. - Ármin, Pálma

Kék lábbelit kapnak a rendőrkutyák

A düsseldorfi rendőrkutyáknak többé nem kell bepiszkolniuk tappancsukat járőrözés közben; lábbelit kapnak, méghozzá világoskéket.
2008. február 26. kedd 10:53 - Hírextra
A hivatalos bejelentés szerint cipőt húznak az alegység mindegyik tagjának - húsz német és belga juhászkutyának - a lábaira; tépőzáras lábbelit rendeltek nekik több méretben - XS-től XXL-ig, garnitúránként 60 euróért.

A kutyákat jelenleg a nekik szokatlan cipőben járásra tanítják. Az állatok általában néhány nap alatt hozzászoknak a cipőhöz.

"Nem vagyok biztos benne, hogy szeretik, de kénytelenek hozzászokni" - mondta az egyik düsseldorfi rendőr. Az ebek március közepétől már cipőben feszíthetnek, de nem minden bevetés alkalmával.
A szolgálati cipő nem holmi divatkövetés: a gyakori mancssérülések miatt döntöttek mellette a düsseldorfi rendőrségnél. Sokszor előfordul ugyanis, hogy a rendőrkutyák üvegcserepekbe lépnek Düsseldorf kocsmákkal - és esténként duhaj italosokkal - teli történelmi óvárosában. Veszélyt jelentenek a szétszórt szögek vagy a kábítószeresek szanaszét heverő injekcióstűi is.

A köztisztaságiak nem tudják megtisztítani minden éles tárgytól a burkolatközöket - magyarázták a rendőrségnél.
Az ötlet a civil kutyatartók körében is tetszést aratott, máris sok megkeresés érkezett az ügyben a düsseldorfi rendőrséghez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását