2024. április 29. - Péter

Hiperaktív gyerkőcök - hol a helyük?

Az átlagosnál elevenebb, hiperaktív, figyelemzavaros és viselkedési problémákkal küzdő gyerekeknek és szüleiknek tartanak Eleven Karácsonyt december 8-án a fővárosban. A néhány órás tréningen a családok segítséget, tippeket kaphatnak ahhoz, hogyan vészelj
2007. november 25. vasárnap 20:20 - Hírextra
A hiperaktív, figyelemhiányos gyerekek sokkal érzékenyebben reagálnak a körülöttük zajló változásokra, mint a kortársaik. A Mikulás és a karácsony közötti időszak ezért érthető módon megzavarhatja a szokásos napirendjüket, ami komoly konfliktusokhoz vezethet. A szülők egy része azzal sincs tisztában, hogy az ilyen gyerekek többsége glükóz-érzékeny, vagyis allergiásak lehetnek a finomított cukrot, tejet, foszfort tartalmazó élelmiszerekre. A csokoládé- és bejgliszezonban tehát még pörgősebbek, még ingerlékenyebbek lehetnek a nagy mennyiségű, szénhidrátban gazdag étrendtől, ami felesleges stresszel terheli meg a meghittnek szánt ünnepi pillanatokat is - mondta a Független Hírügynökségnek Jávori Ildikó pszichopedagógus, az Eleven Team Alapítvány szakmai vezetője.

Az ilyen feszült helyzeteket meg lehet előzni, ha a szülők felkészülten várják a téli szünidőt. Nekik szervezik az Eleven Karácsony nevű nyílt programot december 8-án, vagyis jövő szombaton, 10-14 óra között az Eleven Team Tréningközpontban, a zuglói Stefánia út 61. szám alatt. A tréningen hasznos tippeket adnak és időmenedzsmentet tanítanak, amellyel a szülők a kifejezetten hiperaktív, figyelemhiányos, viselkedésproblémás 2-17 éves gyerekeikkel közösen tudnak felkészülni az ünnepekre. Ebben az alapítvány munkatársai és meghívott szakemberek, valamint olyan édesanyák segítenek, akiknek már van bevált módszerük az ilyen helyzetek megoldására. Az Eleven Karácsony bárki számára nyitott, az érdeklődőknek nem kell külön jelentkezniük rá.

Az Eleven Team Alapítvány adatai szerint Magyarországon 65 500 óvodás korú és 166 268 iskolás hiperaktív gyermek él, vagyis összesen 231 760 családban vágynak konfliktusmentes karácsonyra és téli szünidőre.

Az alapítvány munkájáról bővebben a www.eleventeam.hu honlapon lehet olvasni
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását