2024. április 27. - Zita

A világ reakciója a burmai válságra

A világ kormányai kedden Washington vezetésével fokozták a nyomást a burmai juntára, miután egyre jobban tartanak attól, hogy a katonai vezetés erőszakkal fog fellépni a tüntetők ellen.
2007. szeptember 26. szerda 07:33 - Hírextra
George Bush amerikai elnök az ENSZ-közgyűlés idei ülésszakának megnyitóján újabb szankciókat jelentett be a burmai katonai junta és a támogatói ellen.

Nem sokkal előbb rendelt a junta Rangúnban néhány száz katonát és rohamrendőrt a városháza köré.

Más államok vezetői mérsékletre szólították fel a juntát. Az ázsiai hatalmak közül Japán és Ausztrália figyelmeztette a burmai rezsimet, nehogy erőszakot alkalmazzon a tüntetők ellen.

A térség igazi főszereplője, Kína viszont nyíltan nem gyakorolt nyomást Burmára.

Az Európai Unió felszólította a burmai vezetést, hogy ne alkalmazzon erőszakot a tüntetőkkel szemben, akik az erőszakmentesség mellett kötelezték el magukat.

Nagy-Britannia sürgette, hogy a burmai katonai junta engedje szabadon a demokráciáért való küzdelem vezetőjét, a Nobel békedíjas Aung San Suu Kyit.

Franciaország szerint a burmai tüntetések a nép jogos politikai és társadalmi követeléseit fejezik ki. Párizs intette a rangúni vezetőket, hogy bármilyen erőszakot alkalmazzanak a nép ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását