2024. április 30. - Katalin, Kitti

A rendőrök gumibottal oszlatják a tüntetőket

A burmai rendőrség gumibottal és könnygázzal verte szét a kormány távozását követelő tüntetést szerdán reggel, az ország fővárosában - jelentette az AFP francia hírügynökség, szemtanúkra hivatkozva. Bush szót emelt a tüntetők mellett, Franciaország elfoga
2007. szeptember 26. szerda 12:36 - Hírextra
A fővárosban, Rangoonban bezártak a boltok, az emberek mintegy ezer szerzetes vezetésével újra gyülekezni kezdtek a legfrisebb jelentések szerint. A hadsereg figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal próbálja feloszlatni a többezres tömeget.

A több mint 20 éve katonai irányítás alatt álló országban augusztusban kezdődtek a tiltakozások, az emelkedő üzemanyagárak miatt. Az elégedetlenség kilenc napja rendszerellenes tüntetésbe csapott át, kedden százezres tömeg vonult végig Burma fővárosán, majd a hatóságok éjszakára kijárási tilalmat rendeltek el..

A burmai helyzet téma volt az ENSZ közgyűlésen is: George Bush amerikai elnök bejelentette, fokozzák a nemzetközi politikai és gazdasági nyomást, hogy ezzel is elősegítsék a demokratikus változásokat Burmában.

Franciaország elfogadhatatlannak nevezte a burmai kormány kemény fellépését és az Európai Unió határozott fellépését ígérte.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását