2024. április 30. - Katalin, Kitti

Burma heroinban a legjobb

Burma India, Kína, Laosz és Thaiföld között fekszik. Lakóinak száma 50 millió. A 80-as évek végén puccsal hatalomra került katonai junta Myanmarra keresztelte át az országot. Az abszolút hatalommal rendelkező junta a nemzetközi szankciókkal nem törődve mi
2007. szeptember 24. hétfő 12:45 - Hírextra
A katonai kormány alatt mindennaposak a súlyos jogsértések, kényszerlak-kijelölések, kényszermunka, sokszor gyerekek számára is.

A Nobel-békedíjas Aung San Suu Kyi asszonyt házi őrizetben tartják. Pártja, a Nemzeti Demokratikus Liga 1990-ben földindulásszerű győzelmet aratott a parlamenti választásokon, de a hadsereg nem engedte kormányra jutni. A 62 éves Aung San Suu Kyi az elmúlt 18 évből 11-et börtönben vagy házi őrizetben töltött.

A legnagyobb lapok és tévék, rádiók állami irányítás alatt állnak. A nem állami sajtót is cenzúrázzák. A Riporterek Határok Nélkül elnevezésű, párizsi székhelyű nemzetközi sajtófigyelő szervezet Burmát a sajtószabadság szempontjából a világ legutolsó 10 országa közé sorolja.

A kulcsfontosságú vállalatok katonai vezetés alatt állnak, mindennapos a korrupció. Burma a világ egyik legfontosabb heroinexportőre, és a nagyszabású heroincsempészetben állítólag a hadsereg is részt vesz.

Burmában a mezőgazdasági műveléshez kivételesen termékeny talajviszonyok vannak, az ország jelentôs drágakőexportőr, és nagy partmenti olaj- és gázkészletekkel rendelkezik. Az ország számos ősi városa, több ezer pagodája vonzza a külföldi turistákat, de a természeti gazdagság és az idegenforgalmi bevételek ellenére a lakosság egyre nagyobb szegénységben él.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását