2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Top hírek:
 

[1]
Oldalméret:
pataki
2009-01-15 19:11:18
Véget kell vetni a félelemmel való manipulációnak Magyarországon - fogalmazott Sólyom László köztársasági elnök Szent István-napi (2007) ünnepi beszédében Székesfehérvárott.

http://www.keh.hu/keh/kozszereplesek/20070820allami_unnep_szekesfehervar.html

Az államfő kiemelte: első királyunk szentként is az egységet jelképezi, államalapítóként pedig ránk hagyta alkotását a magyar államot, amely egységünk alapja ugyan, de ez az egység csak akkor lesz élő, ha a bizalmatlanságot és félelmet kivetjük a szívünkből.

“Sem az nem vezet jóra , ha az állam visszavonul, és átadja a terepet a piacnak, sem az, ha az állam akar a piac helyébe lépni. Erős piac és erős állam illik egymáshoz. Viszont a gyenge, korrupt állam és a rabló piac egymás párjai. Csak az állam képes az egész országot áttekinteni, a részérdekeket összhangba hozni.” - fogalmazott beszédében Sólyom László.

A rendszerváltás úgy fog bekerülni a történelembe, mint egy második „tatárjárás”, az országot kifosztották, létünk teljes mértékben bizonytalanná vált, jelentősen csökkent az életszínvonal, leszerelték a kórházakat, iskolákat, vasutakat, az ország versenyképessége megroggyant, az egyéni, mindenáron és mindenki kárára történő zsákmányszerzés vált uralkodóvá és meghatározóvá.

Egyes vélemények szerint a rendszerváltással a politikai elit szétlopta az országot. Most, hogy a nemzeti tulajdont majdnem hiánytalanul szétlopták, a jövőnket zálogosítják el minden egyes beruházással a párt elit, és kliens hálózata gazdagodik.

[1]
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását