2024. április 23. - Béla
Top hírek:
 

[1] [2]
Oldalméret:
aser
2009-07-13 11:46:09
Solana EU külügyi megbizott egyoldaluan kikiáltaná a Palesztin Államot!Holott ott dühöng a terror!Talán az EU uj Afganisztánt szeretne határaihoz közelebb?
aser
2009-06-01 18:13:11
2000-ben az USA minden határon kivülre távozott élő arab családnak 250 000 dollárt adott volna,hogy ne akarjanak Izraebe menni.Nem fogadták el.Igy ma is ENSZ segélyen élnek arab testvéreik országaiban.
Yehi'am
2008-10-08 19:06:09
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában többségben vannak a muzulmán országok, amelyek gyakran és hevesen bírálják Izraelt. Desmond Tutu dél-afrikai püspök jelentést állított össze a testület számára az izraeli-palesztin erőszakról, és ebben hívta fel a figyelmet az aránytalanságra.

A Nobel-békedíjas Tutu emlékeztetett arra, hogy csak az idén öt nagyobb palesztin támadás érte Jeruzsálemet, s a Gázai övezetből négy napja is rakétát lőttek ki Szderót izraeli városra. Nehéz megmagyarázni az izraeli polgároknak, hogy a nemzetközi közösség miért nem hiszi, hogy az ilyen támadások ellencsapást váltanak ki Izraelbol - mondta. A Gázát igazgató Hamász radikális mozgalomnak is nemzetközi jogi kötelessége a rakétatámadások leállítása - tette hozzá.
Yehi'am
2008-10-08 19:02:33
A palesztinok próbálkoztak az összes szomszédos arab államban. Arafat Egyiptomban kezdte „megváltó” működését, melynek eredménye párezer halott mellett az lett, hogy elüldözték őket Egyiptomból. A következő állomás Jordánia volt. Itt is, próbáltak függetlenséghez jutni egyben a királyság megdöntésére is tettek kísérletet. A jelenlegi Jordán király nagyapját is egy palesztin ölte meg Jeruzsálemben, ami akkor Jordán kézen volt. Az eredmény az un. Fekete Szeptember. 30000 halott. Természetesen itt sem maradhattak, így Szíria érintésével Libanonba menekültek. Útközben a szírek is kivettek részüket az irtásból, nem akartak lemaradni a Jordánok mögött. Libanonban Arafat azonnal folytatta áldásos tevékenységét, és nagy része volt a polgárháború kirobbantásában, melynek következtében a szírek megszállták Libanon nagy részét. Felrobbantották a törvényes libanoni kormányt, mert hajlandó lett volna tárgyalni Izraellel. A következő áldozat Tunézia. Ekkora az arab államok jelentős részében a palesztinok gyűlölt emberek voltak, Arafat és csapata pedig korozott terrorista, persona non grata.

Az arab országok több megbeszélést tartottak, melynek fő kertese a "Mit csináljunk Arafattal?" volt. Féltek tőle, mert tudtak, hogy ha túlzott erő összpontosul kezében, akkor veszélyeztetheti a térség egészet. Többször is lépeseket tettek arra, hogy Arafat erőit szétszórjak és elszigeteljek.
A 90-es évek elején megkezdődtek a tárgyalások és az arab országok legnagyobb meglepetésére Izrael hajlandó volt megállapodást kötni Arafattal. Ez elsősorban a Szír és a Jordán vezetést ijesztette meg. Az előbbi a térség feletti egyre gyengülő befolyását, az utóbbi királysága biztonságát feltette.
Miért nincs tehát ma Palesztin Állam?
-Ha 48-ban az arab államok nem foglaljak el ezeket, a területeket, akkor mar lenne.
-Ha Arafat elfogadta volna Barak ajánlatát (amit egyébként Jordánia, Egyiptom és sok más arab állam is támogatott), akkor mar lenne a helyzet.
Yehi'am
2008-10-08 18:59:20
Palesztinok nem akarnak békét. Már régen megkaphatták volna, de amint jól alakultak a belekezdtek a civilek mészárlásába, intifádába, közben pedig Izraellel akarják eltartatni magukat. Már nemzedékek óta munka helyett segélyeken élnek.
Yehi'am
2008-10-08 18:54:32
2008.10.08. 18:26:03 | ...

Csak a filmeket nézd meg. Pancseroknak valók.
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008-10-08 18:44:51
http://www.youtube.com/watch?v=E7vySqYEEks
http://www.youtube.com/watch?v=uARa9lyqJpQ
http://www.youtube.com/watch?v=5I3iCYxVGqA
stb. ...
...
2008-10-08 18:28:08
Ja, és csókold meg asert. :)
...
2008-10-08 18:26:03
Akkor te az lehetel... :) (phancserrr)
Mert az egy zs.-blog! Tudom. Nem olvasok ott, csupán elnyomoztam korábban valakit, aki onnan "jött" egy másik fórumba, és lerítt róla a cionista mivolta...
Yehi'am
2008-10-08 18:19:35
Pallywood pancseroknak
http://dzsihad.blog.hu/2008/05/06/pallywood_palesztin_hirforrasok_szerint
Yehi'am
2008-10-08 18:16:32
Palesztin állam:
Az nincs benne egyik könyvben sem, hogy a Palesztinában megtelepedett arab fellahok mennyit szenvedtek a folyton változó korrupt uralmak alatt. Vérükké vált az alakoskodás, a hazugság, mert másképpen semmit nem tudtak elérni. Nemzedékről nemzedékre öröklődött át ez a tulajdonság, amíg végül nemzeti sajátossággá vált. Arafat szaván nem lehet eligazodni.
Abban a pillanatban, amikor megszületik a palesztin állam, vége a lavírozásnak. Akkor már nemzetközi szabályok és törvények lépnek érvénybe, amelyeket be is kell tartani. A Fatah, Hamasz jelenleg vígan halászik a zavarosban, és bezsebeli nem csak a segélypénzeket, hanem a fél világ szolidaritását is. Eközben pedig a palesztin nép ugyanúgy nyomorog, ahogyan évszázadokon keresztül tette, és zsúfolt menekülttáborokban kénytelen élni, mert a „testvéri” arab nemzetek sehol sem kérnek belőlük. Ha vannak is a palesztinok között olyanok, akik képesek volnának békében együtt élni a zsidókkal, ok vannak kisebbségben. Megfélemlítik őket, zsarolják őket, meggyilkolják őket. Erről a belső terrorról ritkán esik szó.
Yehi'am
2008-10-08 18:15:10
A palesztinok eddig 8-szor mondtak nemet a békére:


1937-ben, amikor a Brit mandátum alatt az araboknak felajánlották hogy létrehozhatnak egy saját államot, és belegyeznek hogy a zsidó állam is létrejöjjön. Két teljesen független állam szerepelt a tervben, pusztán egy közös szerv lett volna a területi egybetagoltságok miatt. Elutasították.
--------------------------------------------------------------------------------

1947-ben amikor az ENSZ felajánlotta egy zsidó állam és egy arab állam létrehozását. Elutasították.
--------------------------------------------------------------------------------

1948-ban amikor Izrael kikiáltotta függetlenségét, felajánlotta a palesztinoknak hogy maradjanak otthonaikban és váljanak Izrael teljes jogú állampolgáraivá. Elutasították, és másnap megtámadták a friss államot.
--------------------------------------------------------------------------------

1967-ben amikor Izrael felajánlotta hogy az összes elfoglalt területet visszaadja az araboknak a béke érdekében
--------------------------------------------------------------------------------

1978-79-ben amikor Izrael felajánlotta a Palesztin autonómiát Camp David-ben.
--------------------------------------------------------------------------------

1993-ban, amikor Arafat aláírta az Oszlói egyezményt, és kötelezte magát a terrorizmus beszüntetésére és Izrael elismerésére, ám ezt már két nappal késobb megtagadta.
--------------------------------------------------------------------------------

2000-ben Camp David II-ben amikor Izrael újra elfogadta Clinton elnök béketervét, míg a palesztin fél azt elutasította.
--------------------------------------------------------------------------------

2001-ben amikor Ehud Barak izraeli miniszterelnök felajánlotta Kelet-Jeruzsálemet és az összes elfoglalt terület kiürítését. Arafat elutasította.
Yehi'am
2008-10-08 18:10:28
- A "fal" több mint 90%-a kerítés. Fal ott van ahol az arab és a zsidó települések olyan közel vannak, hogy átlehet lőni kalasnyikovval.
- Építése óta az izraeli civileket ért terrortámadások a töredékére estek, palesztin mészárosok nem tudnak átmenni izraeli területre. Ők amúgy is általában a civileket támadják mert azok nem lőnek vissza. Egy államnak kötelessége megvédeni polgárait támadások ellen. A kerítés ötlete Rabinnál vetődött fel. Gázát már régen körül kerítették és ez senkit nem zavar.
- Izrael és az arabok között nincs határ. Fegyverszüneti vonal van Jordánia és Izrael között.
- Nem apartheid fal. Apartheid Dél Afrikában volt ahol a saját állampolgáraikat különböztették meg. Palesztinok Gázában és a nyugati parton nem izraeli állampolgárok, így Izraelnek nincsenek kötelezettségeik velük.
- Film szerint elvágták megélhetési forrásaiktól. Értsd: Izraelben vállaltak munkát mert soha semmiféle munka lehetőséget nem hoztak létre. Jelenleg is a telepeseknek végzett építkezéseken arabok dolgoznak.
- palesztin önkormányzat szervezetlen. Vizet engedély nélkül lehet kiemelni a föld alól. Valaki gondol egyet akkor szabadon lefúrhat.
- a film is bizonyítja, hogy a palesztinok az ellenségüktől várják felemelésüket.
-Pénzt nem lehet adni a kezükbe mert a vezetés ellopja. Lásd: Arafat szemet szúró gazdagsága.

Minden amellett szól,hogy békét kössenek. Ehelyett Izrael megsemmisítésén gondolkoznak és ezzel etetik a népet.
aser
2008-10-08 09:02:53
tuskó
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008-10-07 20:28:26
http://www.youtube.com/watch?v=hh_HhhoOtkw
Yehi'am
2008-10-07 17:10:16
2008.10.07. 14:47:28 | aser

[JPost] Úgy 850 ezer zsidó menekült az arab országokból Izrael 1948-as megalapítása után, több mint 300 milliárd dollárnyi vagyont hátrahagyva. Az Igazságot Az Arab Országokból [elüldözött] Zsidóknak (Justice For Jews From Arab Countries, JJFAC) szervezet több évtizedes vagyon igazolásokkal és átruházásokkal rendelkezik arab országokban lévő zsidó tulajdonú területekre, melyek teljes területe 100 ezer négyzetkilométer, azaz ötször akkor mint Izrael állam területe.

Azaz az arab országokban élő zsidók Izrael területének ötszörösét birtokolták, (és jogilag birtokolják mind a mai napig) ám földjeikről elüldözték őket.

A legtöbb (igazoltan zsidó tulajdonban lévő terület és tulajdon Irakban, Egyiptomban, Marokkóban található.
aser
2008-10-07 14:51:12

5. Aki foglakozik ezzel a kérdéssel előbb tanulmányozza a muszlim vallás hudna és dhimmi fogalmait. Ezek nélkül még csak esélye sincs arra,hogy bármit is megértsen.

A muszlimok mindig is hitszegők voltak,mert vallásukban benne van:A hitetlennel kötött minden megállapodást meg lehet szegni! Náluk a hitetlen a nem muszlim vallásut jelenti.
aser
2008-10-07 14:47:28
A menekült palesztinok közül,ma már párszázan lehetnek életben.Utódaik nem Izraelben születtek,tehát milyen alapon számitanak menekültnek?A házzal,lakással 1948 előtt Izraelben rendelkező arabokat Izrael 1993-as Oslói megállapodás szerint visszaengedte,vagy visszaengedi.A saját szememmel láttam a visszaköltözött arabokat. De mi lesz,a 850 000 arab országból elüldözött zsidók Házaival?
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008-10-06 20:47:31
Na pontosan az kéne egész Pisrájelra, ami most Gázában van! :) Vagy IsraHellre? ;)
Yehi'am
2008-10-06 18:31:40
2008.09.07. 14:47:17 | aser
Az addig igaz,hogy valóban demokratikusan lett a legtöbb mandátummal rendelkező párt a parlamentbe, azonban utána fegyveres erőszakkal magához ragadta a kizárólagos hatalmat Gázában. Ennek már semmi köze a demokráciához.
Yehi'am
2008-10-06 18:26:13
2008.09.21. 20:36:21 | aser

Nem fog semmit megoldani. Sky News szerint nem lesz jó Izraelnek mert túlságosan baloldali.
Yehi'am
2008-10-06 18:24:46
1. Egy felmérés szerint a palesztin menekültek kb. 10%-a kíván visszatérni, tehát olyan követelést támogatnak aminek nincs tömegbázisa.

2. A peszltinok, alapvetően abból indulnak ki, hogy Palesztina Izrael helyett és nem mellett. Még azok is állítólag tárgyalni akarnak ebből indulnak ki. Az elhúzódó és sikertelen tárgyalásoknak ez a fő oka. Az izraeli baloldali politika ezt nem képes megérteni. Nem csak az a fontos én mit akarok, pontosan ugyanolyan súlyú a másik fél akarata. Az meg ha a hudnában gondolkodik akkor adtunk a szarnak egy pofont, magyarul a tárgyaló partner szavahihetősége erősen kétes.

3. Helyes az egyoldalú lépések politikája. Izraelnek olyan egyoldalú lépéseket kell tenni ami megfelel hosszútávú érdekeinek függetlenül a másik fél céljaitól és érdekeitől, akaratától. Másik fél érdekeit az ő pozitív hozzáállása esetén kell és lehet figyelembe venni. Egyébként nem.

4. A nyugati partról való kivonulás nagyon necces, ugyanis olyan olyan közel kerülnek Tel Avivhoz ahonnan tüzérségi rakétával lőhető a nagyváros. Ezek ellen ma még nincs védekezés. Gáza bemutatót tartott mi vár Izraelre ha muszlim fundamentalisták kezébe kerül a nyugati part.

5. Aki foglakozik ezzel a kérdéssel előbb tanulmányozza a muszlim vallás hudna és dhimmi fogalmait. Ezek nélkül még csak esélye sincs arra,hogy bármit is megértsen.
aser
2008-10-06 11:50:16
Usama félék börtönbe zárója.
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008-09-22 05:02:56
S te mi szeretnél lenni? Seife, oder Lampen Mantel? Was wills Du? Ha?
aser
2008-09-21 20:36:21
Olmert lemondott.Uj seprü jól seper.Cipi Livni lesz az uj Miniszterelnök,majd ő megoldja a palesztin kérdést!
aser
2008-09-11 22:39:21
Izraelben nincs zsidó kérdés,csak palasztin kérdés van,Ezért jó,ha egy népnek van hazája.
uzi?
saxo
2008-09-11 19:04:25
aser.

Elovastam a "nyitó üzit". (Jajj... Először -teljesen véletlenül- azt írtam, a "nyitó uzit")...
Nos, úgy kezdődik: A palesztin kérdés megoldása.

Egy palesztin inkább ezt a címet adta volna ugyanennek a témának: A zsidó kérdés megoldása.

Nos, melyik aspektusra várod a javaslatomat?
aser
2008-09-11 19:02:07
Miért ettél tréflit?
Kérdezd meg a rabbidtól!
aser
2008-09-11 13:15:20
Hát akkor nézd meg a nyitó üzit.
Ha van jobb javaslatod,ird ide:
saxo
2008-09-10 16:37:48
aser.

Még ha nem is értelmes, de lagalább épelméjű gondolatokat fejtenél itt ki, lehetne vitatkozni. Dehát, így...?



[1] [2]
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását