2024. május 3. - Tímea, Irma

Terjed a vörös szív

A kínai zászlót formáló vörös szív terjed az MSN-en és annak kínai megfelelőjén a QQ-n, miközben a kínai központi sajtó a hazafias megnyilvánulások visszaszorításán fáradozik.
2008. április 21. hétfő 14:46 - Hírextra

Eddig több mint 2,3 millió kínai MSN (Microsoft Network) csevegőprogram-felhasználó írta neve mellé a vörös szív "(L)" hangulatjelet és Kína angol megfelelőjét, amely a Kínával való együttérzés, és a hazaszeretet jelképévé vált.

Feng Kuang-sun (Feng Guangshun) az MSN kínai szóvivője szerint a kínai internetezők április 16-án kezdődött spontán kezdeményezéséhez csatlakozók száma a következő napokban még jelentős mértékben növekedhet.

Az MSN kínai megfelelőjén a QQ-n is terjednek a vörös szívek és az olimpiai helytállásra buzdító szlogenek, amelyek egyértelmű válaszreakciói a külföldi média tibeti eseményekkel kapcsolatos beszámolóinak. A QQ 2007. év végi adatai szerint a szolgáltatásra összesen 741,7 millió felhasználó regisztrálta magát, az aktív tagok száma pedig meghaladja a 300 milliót.

Az interneten több honlapon, mint például a www.anti-cnn.com oldalon mutatják be a nyugati sajtó baklövéseit, az egyik legemlékezetesebb hibát a Washington Post online kiadása követte el, az ominózus fotón egy nepáli rendőr Katmanduban éppen lesújtani készül a földön fekvő fiatalra, a téves képaláírás szerint a kínai kormány tibeti tüntetőkkel számol le Lhászában.

Az internetes kampány a CNN amerikai hírtelevízió elítélése mellett a Carrefour francia hipermarketlánc bojkottjára is kiterjed. Az olimpiai fáklya elleni párizsi incidensekre reagálva SMS-ben szólítják fel a hazaszerető kínaiakat, hogy május elsejétől ne vásároljanak a Kínában 122 áruházzal rendelkező francia üzletláncban.

2008 február végi adatok szerint a kínai népesség 43 százaléka, azaz mintegy 565 millió ember használ mobiltelefont a világ legnépesebb országában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását