2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit érdemes tudnod a hőálló festékekről?

Festeni nemcsak falakat, bútorokat vagy egyéb használati tárgyakat tudunk, hanem fűtőberendezéseket is. Ilyenkor természetesen nem használhatunk hagyományos festékeket, azok ugyanis nem reagálnak jól a magas hőmérsékletre.
2022. szeptember 18. vasárnap 13:37 - HírExtra

Amikor radiátorok, konvektorok vagy kazánok festése kerül napirendre, akkor speciális festékekre van szükség. Ezeket úgy hívjuk, hogy hőálló festékek. Az elnevezés utal a legfontosabb tulajdonságukra, mégpedig arra, hogy felforrósodó felületen is tökéletes fedést biztosítanak. 

Pont ilyen festékeket keresel? Akkor a Bíborfesték Üzletház hőálló spray kínálatában megtalálod őket. Itt azok a termékek is rendelkezésedre állnak, amik még a 600 Celsius fokos hőmérsékletet is jól tűrik.

Ha vásárlás előtt többet is megtudnál róluk, akkor olvass tovább! Ebben az írásunkban ugyanis egy részletes ismertetőt találsz. Elmondjuk, hogy miért is annyira hasznosak ezek a festékek, és hogyan tudod úgy használni őket, mint a profik. 

Milyen előnyei vannak a hőálló festéknek?

A hőálló festékek kiválóan alkalmasak arra, hogy lefessük a radiátorainkat és más, fűtésre alkalmas berendezéseinket. Többféle árnyalatban is kaphatók, így az ízlésünknek és a lakásunknak megfelelő színre tudjuk festeni őket. 

Ezeket a festékeket nemcsak az átszínezés miatt érdemes használni, hanem azért is, mert tisztíthatóvá válnak a készülékek. Egy kiváló tapadási képességekkel rendelkező bevonatot tudunk létrehozni rajtuk, ami a víznek is jól ellenáll. Ennek köszönhetően a berendezéseket bármikor le tudjuk mosni, hogy megtisztítsuk őket a szennyeződésektől. 

A legelső lépés, a felület megtisztítása

Mielőtt nekikezdenénk a munkának, nagyon fontos, hogy alaposan megtisztítsuk a felületet. Ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor a festék nem fog megfelelően tapadni. A porszemcsék pedig látszani fognak a festékréteg alatt, és utána azokat már nem fogjuk tudni eltüntetni. 

Első körben tehát gondosan töröld át a készüléket, hogy teljesen tiszta legyen. Ha szükségét látod, akkor zsírtalanítsd a felületet, és az esetleges rozsdafoltokat is tüntesd el róla. Erre a feladatra érdemes speciális rozsdaeltávolító szert használni. A festék használata előtt győződj meg róla, hogy a felület teljesen tiszta és száraz. 

A hőálló festék használatának lépései

Mivel a hőálló festékek jellemzően spray kiszerelésben kaphatók, így nagyon könnyen lehet használni őket. Nincs szükség hozzá se ecsetre, se hengerre, se semmilyen más munkaeszközre. Használat előtt alaposan rázd fel a palackot, hogy az anyag jól össze tudjon keveredni. Majd nagyjából 20-30 cm-es távolságból fújd rá a felületre!

Bármikor előfordulhat, hogy át szeretnénk festeni a fűtőberendezéseinket, erre a feladatra azonban nem használhatunk akármilyen festéteket. Csakis a hőálló típusok jöhetnek szóba, amik a magas hőmérséklet hatására nem olvadnak meg. Még szerencse, hogy könnyen be lehet szerezni őket, akár többféle színben is. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását