2022. január 19. - Sára, Márió
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elkapták a zsaruk az autótolvajokat

Állampolgári bejelentés alapján sikerült elfogni azokat az autótolvajokat, akik több személygépkocsit vittek el Miskolcon; a gyanúsítottak elmondásuk szerint csak kocsikázni akartak - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
2009. április 10. péntek 15:53 - HírExtra
A fiatalokkal szemben jármű önkényes elvételének 7 rendbeli elkövetése, e bűntett 4 rendbeli kísérlete, valamint lopás, egyedi azonosítójel meghamisítása és visszaélés okirattal vétsége miatt indított eljárást a miskolci rendőrkapitányság - mondta Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Az előzmények kapcsán közölte: a közelmúltban több autót vittek el Miskolcon ismeretlen tettesek. A rendőrség visszatérő ellenőrzéseket tartott az adott városrészben, végül egy állampolgári bejelentésnek köszönhetően sikerült elfogni az autótolvajokat. A fiatal elkövetők a legtöbb esetben addig kocsikáztak, amíg ki nem fogyott az autóból az üzemanyag, majd a járművet ott hagyták, ahol leállt, majd ellopták a gépkocsiból a hangfalat, a magnót, és az akkumulátort.

Dobi Tamás hozzátette: az egyik esetben az elkövetők teljesen szétszedték a személygépkocsit, a darabjait pedig értékesítették.

A tetten ért négy elkövető közül kettőnek sikerült elfutnia. Az előállított két fiatalkorú elmondta, hogy csak kocsikázni akartak. Egyikük öt személygépkocsi önkényes elvételében, míg társa két autó ellopásában vett részt. A harmadik fiatalkorú elkövető anyja kíséretében jelent meg a miskolci rendőrkapitányságon. Negyedik, felnőtt korú társukkal szemben elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, a gyanúsított a napokban szintén rendőrkézre került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását