2024. június 1. - Tünde

Felavatták az egyetemi kollégiumot

Felavatták a Pannon Egyetem 1,3 milliárd forintos költséggel felújított központi kollégiumát pénteken Veszprémben; a teljesen megújult, ötszintes épületben 500 hallgató lakhat.
2009. április 10. péntek 15:45 - HírExtra
Az egykori vegyipari egyetem 1964-ben átadott központi kollégiumát az utóbbi másfél évben újították fel. A négyágyas szobák helyett kétágyasokat alakítottak ki és korszerűsítették a lakóegységeket, így a korábban 600 személyes kollégiumban a jövőben 500-an lakhatnak - mondta avató beszédében Rédey Ákos rektor, aki annak idején négy évig szintén lakója volt a központi kollégiumnak.

Hangsúlyozta: minden szobához van vizesblokk, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, televízió, telefon- és internet-csatlakozás is. A kollégiumhoz tartozik egy nagy konferenciaterem, szintenként társalgó és konyha, betegszoba és kondicionálóterem. A mozgássérültek számára a földszinten alakítottak ki több szobát - közölte a rektor.

Kitért arra is, hogy a PPP-konstrukcióban (a magán- és a közszféra együttműködésével) felújított épület után az egyetemnek a szerződés szerint 20 éven át hallgatónként 50 ezer forintot kell fizetnie havonta, ám e költség felét az oktatási minisztérium állja. Az egyetemisták 11 ezer forintot fizetnek havonta - tette hozzá.

A Pannon Egyetemen két éve adták át az új, ugyancsak PPP-konstrukcióban épített Hotel Magister elnevezésű kollégiumot, ahol 720 hallgatónak van helye. Különösen kedvelt a veszprémi egyetemisták körében a Várfok Kollégium, amely a patinás várnegyedben található, illetve a Balatonalmádiban, közvetlenül a tóparton lévő Hotel Nereus Kollégium.
A Pannon Egyetem hat kollégiumában összesen 1700 egyetemistát tudnak elhelyezni, ugyanakkor a teljes hallgatói létszám már eléri a 12 ezret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását