2024. április 16. - Csongor

Jogszerű volt az újságírók előállítása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálata szerint jogszerűek voltak az újságírókkal szembeni rendőri intézkedések a hétvégi be nem jelentett demonstráción - olvasható a rendőrség honlapján.
2007. november 19. hétfő 23:26 - Hírextra

A rendőrség internetes oldalára hétfőn délután felkerült közlemény szerint a szombaton történtekkel kapcsolatban a rendőrfőkapitány soron kívüli vizsgálatot rendelt el, "melynek során megállapítást nyert, hogy az újságírókkal szembeni rendőri intézkedések jogszerűek voltak, tekintettel arra, hogy a média előállított képviselői abban a csoportban tartózkodtak, ahol rendőri intézkedésre sor került".
A közlés szerint a rendőri művelet megindítása után, azzal szemben, aki nem hagyta el a helyszínt, a rendőrség jogszerűen intézkedett.

Kiemelik, hogy a helyszínen tartózkodó mintegy 40 tudósító eleget tett a sajtónak szóló rendőri felszólításnak, elhagyták az intézkedés területét, nem érezték magukat akadályozva abban, hogy a történtekről hiteses és pontos tájékoztatást adjanak.

"A BRFK sem most, sem a jövőben nem korlátozza a sajtószabadságot és a média működését, mert a rendőrség érdeke is az, hogy a közvélemény pontos és hiteles képet kapjon a rendőrség mindennapi munkájáról és intézkedéseiről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elkötelezett híve az alkotmányos alapjogoknak, ezért a jövőben sem fog akadályt gördíteni az újságírók elé, hogy a közvéleményt tájékoztassák" - olvasható a közleményben.

Hétfőn az újságíró-szövetségek és a kormánypártok is tiltakozásuknak adtak hangot amiatt, hogy a be nem jelentett hétvégi budapesti tüntetésen két újságírót is előállított a rendőrség.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását