2024. július 13. - Jenő

Hogyan készítsünk tökéletes rizst?

A rohanó hétköznapok után jól esik a szabadidőnkben egy kicsit a hobbinkra is időt szánni. Van, akit a horgászat kapcsol ki, mások a természetben szeretnek kirándulni, és akad, aki a gasztronómia rejtelmeiben szeret elmerülni. Gyakran még az utóbbi tábornak is kihívást jelent tökéletesen elkészíteni a rizst.
2024. június 18. kedd 07:24 - HírExtra

A rizs az egyik legalapvetőbb és egyben legnépszerűbb élelmiszer a világon. Ennek fényében nem csoda, hogy a rizs a mindennapi étkezés részét képezi, de legalábbis gyakran kerül az asztalra. Rengeteg ételhez kitűnően passzol, és változatosan tudjuk elkészíteni, azonban a nehézség éppen ebben rejlik: hogy jól készítsük el. A Cosori többfunkciós rizsfőző kiváló opció lehet, ha finom ételeket szeretnénk elkészíteni.

A rizs sokszínűsége

A szakemberek egyöntetű véleménye szerint érdemes a rizst a mindennapi étrend részévé tenni, mivel tápértéke nagyon hasonló az állati fehérjékhez, illetve nagyon sok hasznos tápanyag található benne, például vas, magnézium és kálium. Fogyasztása kellemesen eltelít, ami igazán hasznos tud lenni a diétázás során.

A többség úgy tudja, hogy a rizsnek két nagy típusa van. Az egyik a hosszú szemű, mely a trópusi éghajlattal rendelkező helyeken terem, és a globális rizskereskedelem jelentős részét jelenti. A másik a ragacsosabb, rövid szemű típus, mely a hűvösebb éghajlaton is megterem. 

Ugyanakkor nem csupán ez a két típus létezik, hiszen ezeken belül is meg tudunk különböztetni körülbelül kétszáz fajta rizst szerte a világon. Ilyenek például a jázmin-, fekete, barna, vad, előfőzött vagy sushi rizs. Ha az adott fajtának megfelelően készítjük el a rizst, akkor kiváló köret lehet belőlük. Ha elég kreatívak vagyunk, akkor nagyon sokféle ételhez fel tudjuk használni.

Készítsünk rizst! De hogyan?

A többség általában fazékban készíti a rizst a tűzhelyen főzve. Jellemzően mindenkinek van valamilyen tuti módszere, hogy a rizs jól készüljön el, ennek ellenére könnyen lehet, hogy a végeredmény mégsem lesz az igazi, még akkor sem, ha egyébként már sokadszorra készítjük el ezt a köretet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a különféle rizsfajtákat más-más módszerrel kell elkészíteni. Ahhoz, hogy a végeredménnyel elégedettek legyünk, elengedhetetlen, hogy a tűzhely mellett álljunk, és folyamatosan kevergessük az ételt. Ez viszont elég macerás és fáradságos.

Tuti módszer rizsfőzéshez

A Cosori többfunkciós rizsfőző 5 literes űrtartalommal kellőképp nagy, hogy akár nagyobb adag köret is elkészüljön benne. Az automata program gondoskodik róla, hogy a rizsfőzés gyorsan és egyszerűen menjen végbe, vagyis gyakorlatilag helyettünk, önállóan elkészíti az ételt. A rizs mellett quinoa, zabpehely, köles és zöldségek is készülhetnek a készülékben. A 18 különféle funkció elősegíti a hatékony ételkészítést. Még sosem volt ennyire egyszerű rizst készíteni.

Amint látható, csak egy megfelelő eszközre van szükség, és máris mennyei falatok kerülnek az asztalra!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását