2024. február 26. - Edina

3 millió közpénz disznóvágásra?

Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője a Legfőbb Ügyészséghez fordult azzal kapcsolatban, hogy indult-e nyomozás azért, mert Tiszaroffon a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3 millió forintot költött egy disznóvágásra.
2024. január 25. csütörtök 11:07 - HírExtra

"A Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat összesen 4,2 millió forint pályázati pénzhez  jutott hozzá. Ebből az összegből 1,2 millió forint infrastrukturális fejlesztésre, ingatlanok karbantartására volt felhasználható, a fennmaradó 3 millió forint pedig a roma közösség fejlesztését, kulturális értékek és javak megőrzését, a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését szolgálta. Sajtóinformációk szerint azonban a 3 millió forintos összeget arra fordították, hogy egy hagyományőrzőnek titulált rendezvényt, egy disznóvágást szervezzenek a pénzből” – írja beadványában Lőcsei.

A Momentum politikusának kérdése Polt Péterhez az, hogy indult-e nyomozás a tiszaroffi disznóvágás ügyében annak kivizsgálására, hogy a pályázati összeg megfelelő módon, szabályszerűen került-e felhasználásra.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását