2023. december 7. - Ambrus

Keményen figyelni fognak a doppingolókra az olimpián

Szigorú és kiterjedt doppingellenőrzést helyezett kilátásba a jövő nyári párizsi ötkarikás játékok előtti időszakra a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA), amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) égisze alatt végzi tevékenységét.
2023. október 30. hétfő 12:40 - HírExtra

Az ITA, amely az olimpiai sportágak nemzetközi szövetségei több mint nyolcvan százalékának doppingellenes programjait felügyeli, globális doppingellenes programot jelentett be, amelynek keretében különösen az előkészületek hajrájában, vagyis három hónappal a párizsi olimpia kezdete előtt növeli meg a célzott teszteléseket - írta az insidethegames.biz szakportál.     

Ez lényegében azt jelenti, hogy bizonyos sportolókat intenzív, minden korábbinál gyakoribb ellenőrzésnek vetik alá.
    
Az ITA munkájának nyomon követésére most először neveztek ki külön felügyelő testületet is, amelyet a versenyzők képviselői, valamint nemzetközi sportszövetségek és nemzeti tesztelő ügynökségek tagjai alkotnak, s amely szakértői és tanácsadói szerepkörben csatlakozik az olimpiai kontrollprogram megvalósításához.
    
"Amikor doppingról van szó, különös figyelmet kell fordítani a nagyobb sportesemények előtti időszakra, egyrészt azért, hogy elriasszuk azokat, akik tiltott szerekhez vagy módszerekhez folyamodnak, másrészt azért, hogy minden sportoló egyenlő feltételek mellett vegyen részt az olimpiai játékokon" - idézte a portál az ITA közleményét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását