2023. december 7. - Ambrus

Így alakul a röpi EB

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) döntése értelmében két részletben, jövő augusztusban, illetve 2025 nyarán rendezik a 2026-os férfi és női Európa-bajnokság selejtezőjét.
2023. október 11. szerda 15:56 - HírExtra

A CEV honlapján megjelent dokumentum kiemeli, hogy a nemzetközi szövetség (FIVB) júniusban döntött a válogatott versenynaptár megreformálásáról, így az eddig kétévente, páratlan években tartott kontinenstornák 2026-tól kezdődően a páros évekre kerülnek át, mivel előbbiekben - 2025-től, ugyancsak kétévente - mostantól világbajnokság lesz.
    
A CEV ezek után határozott úgy, hogy a soron következő kontinenstornára a megszokott, egy hónapos periódus helyett két külön évben, két részletben rendezi majd az Eb-selejtezőket.
    
Mindez azt jelenti, hogy a férfiaknál 2024 augusztusának második felében (17-18., 24-25., 31.-szeptember 1.) rendezik az első három fordulót, míg a maradék háromra 2025 júniusában kerül majd sor.
    
A nőknél az első három kör a férfiakéval egyidőben lesz, a második etapot pedig 2025. július 19-20-án, 26-27-én, illetve augusztus 2-3-án rendezik.
    
A selejtezőre november 6-ig kell nevezni, a csoportok összetétele az akkor érvényes európai ranglista alapján alakul majd ki, ezen a magyar férfiak a 28., a nők a 25. helyen állnak.
    
A magyar férfiválogatott 2001 óta sikertelenül próbál kijutni a kontinenstornára, a legutóbbi selejtezősorozatban a négycsapatos csoport harmadik helyén zárt. A női csapat ezzel szemben idén sorozatban ötödször volt Eb-résztvevő, s végül a 24. helyen zárt.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását