2024. március 3. - Kornélia

Addiktívvá tesz az Öt éjjel Freddy Pizzázójában

Tökéletes ajándék az idei Halloweenra egy olyan thriller/horror, amelyet hatalmas rajongótábora már régóta várt.
2023. október 11. szerda 11:09 - HírExtra

Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában (Five Nights at Freddy’s – FNaF) videójátékként indult, majd az évek során izmos franchise lett belőle, a játéknak folytatásai születtek, a továbbfejlesztett történet megjelent könyvsorozatban, a partikellék-ipar kimeríthetetlen mennyiségben ontja a vonatkozó termékeket, blogok mélyednek el a Freddy-univerzum titkaiban, sőt a szülők külön platformokon csereberélnek jótanácsokat, milyen mentálhigiénés módszerekkel kezelhetők a FNaF-ra teljesen rákattant kamaszok.

Azon kevesek, akik már látták a filmet, és otthonosak a videójáték világában is, azt mondják, a beavatatlanok számára is kiváló szórakozás, de igazán a FNaF-rajongók találják meg a számításukat. A SlashFilm kritikusa, BJ Colangelo szerint annyi direkt és közvetett utalás van elrejtve a moziváltozatban, hogy egy magára valamit is adó fan kénytelen lesz többször is megnézni, a kemény mag tagjai pedig kockánként fogják léptetni a filmet, hogy minden titkos részletre fény derüljön.

Erre utalt a film rendezője és egyik forgatókönyvírója, Emma Tammi is, amikor arra hívta fel a figyelmet, hogy az Öt éjjel Freddy Pizzázójában a játékhoz hasonlóan addiktív szórakozásnak ígérkezik. „Nem lőhetek le semmilyen poént, de pár dolgot azért elárulhatok – mondta Tammi az SFX portálnak. – Lesz egy csomó nyilvánvaló utalás a játék univerzumára, de jó néhány meglepetést a felszín alá rejtettünk. Ezek felett az avatatlan szemek elsiklanak, és talán a rajongók sem veszik észre az első megtekintés alkalmával.”

Az Öt éjjel Freddy Pizzázójában főhőse egy biztonsági őr (Josh Hutcherson), aki jobb híján egy bezárt pizzériában vállal munkát. Az éjjeli műszak rémálommá változik, amikor a hely hajdani vonzerejét jelentő animatronikus bábuk életre kelnek. Az őrnek ki kell derítenie, milyen túlvilági erő hajtja a rémeket, amelyek különös érdeklődést árulnak el a húga iránt is.

A filmet a gyártó Blumhouse Productions valószínűleg egy sorozat első darabjának szánja. Erre utal a cég alapító tulajdonosa, Jason Blum megjegyzése, mely szerint a film költségei – 20 millió dollár – már a bemutató előtt megtérültek, mert a hatalmas érdeklődés miatt sikerült előre eladni a forgalmazói jogokat. Ezek után a vérengző lények már tiszta hasznot termelnek.

Forrás: UIP
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását