2024. május 9. - Gergely

A legnagyobb labdarúgósztárok kedvenc ellenfelei

Azt vettük szemügyre, hogy a világ legjobb támadói melyik csapatok ellen szerezték a legtöbb góljukat.
2023. augusztus 21. hétfő 21:28 - HírExtra

Lionel Messinél természetesen a spanyol bajnokságból kerül ki az első helyezett, az argentin klasszis 43-szor lépett pályára a Sevilla ellen a karrierje alatt, ezalatt pedig 38-szor is a kapujukba talált. A Bet365 app adatai szerint a második helyen az Atlético Madrid következik 32 góllal, a bronzérem pedig a Valenciáé 31-el.

Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldónál szintén a Sevilla nyeri meg ezt a versenyt, a portugálnak mindössze 18 meccs kellett, ahhoz hogy 27 gólt betermeljen a piros-fehérek kapujába. A sorrend pedig ugyanúgy folytatódik, mint Messinél, az Atlético kapuját 37 meccsen 25-ször vette be, majd a Getafe következik, akik 23-at kaptak Ronaldótól.

Az előző két labdarúgónál minden bizonnyal ez az eredmény nem fog már változni, Mbappénél viszont még egyáltalán nem beszélhetünk végeredményről. A 24 éves klasszis kedvenc ellenfeleinek a Montpellier és a Dijon számítanak, mindkét alakulat 12 gólt kapott eddig Mbappétól. Az előbbinek 13 meccs alatt lőtt ennyit, a Dijon pedig 11 meccsen kapott 12-őt tőle.

Lewandowskinál nagy verseny van az élen, ráadásul 7 csapat is van, amelyeknek legalább 20 gólt lőtt. Az első helyen végül a Dortmund szerezte meg, akik 27-et kaptak a lengyeltől, de mindössze 1 góllal marad el tőlük a Wolfsburg csapata, mindkét klub ellen 26-szor lépett pályára Robert Lewandowski.

Erling Haaland is abba a kategóriába tartozik még mint Mbappé, tehát nála még bőven változni fog ez a sorrend. A jelen állás szerint viszont a Lipcse a kedvenc ellenfele, akiknek 11-szer talált be 6 meccsen. Több csapat nincs, akinél átlépte a 10-et, de a Bayern München következik 7-el, ami igen nagy dolog és újra felkerült a listára a Sevilla, akiknek 4 meccs alatt 6 gólt is vágott már a norvég támadó.

Meglepő lett volna ha Benzemánál is a Sevilla lenne az élen, de nála lecsúsztak a 7. helyre. Az első helyet az Athletic Bilbao birtokolja az Unibet információi szerint , akik 29 meccsen 20 gólt kaptak a franciától. A dobogó másik két pozíciójára a Barca és a Valencia ért oda, mindkét klub kapuját 16-szor vette be Benzema.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását