2023. szeptember 30. - Jeromos

Amit a szalagrögzítésről tudni kell

A ma is ismert modern szalagrögzítés az 1930-as években indult világhódító útjára. A manapság elterjedt piacvezető szalagrögzítési rendszerek a legszigorúbb sztenderdeknek is megfelelnek. Talán ennek is köszönhető, hogy számos területen alkalmazzák őket, beszéljünk akár telekommunikációról, villamosiparról, katasztrófavédelemről, közlekedéstechnikáról, biztonságtechnikáról vagy éppenséggel a vegyiparról.
2023. július 26. szerda 16:52 - HírExtra

A METZ-BAND-IT szalagrögzítési rendszer előnyei

A Vilszershop METZ-szalagrögzítéshez kapcsolódó termékei számos rendkívül előnyös tulajdonsággal rendelkeznek:

- Szerteágazó a felhasználhatóságuk.

- Mivel nagyon egyszerűek, könnyű velük dolgozni.

- Remek ár-érték arány, hosszú élettartam jellemzi őket.

- Biztos rögzítést garantálnak a kis tömeg ellenére is.

- Környezetbarát megoldást kínálnak és esztétikailag sem hagynak kívánnivalót maguk után.

- Az összes áramszolgáltatónál van rendszerengedélyük.

- Több műszaki irányelvben is szerepelnek.

Hasznos tanácsok

Ne szabjuk le előre a szalagot, amire a zárót felfűzzük, hanem adagoljuk a tekercsből, így kevesebb hulladékkal kell számolnunk. A szalagba nyomtatott feliratok pedig kívülre kerüljenek a szalagkarikán, mert csak így szabályozhatjuk megfelelően a feszítést.

Az oszlop körül jobbról balra haladva fűzzük át a szalagot. Kezdjünk nagyobb átmérővel, a felesleget aztán később úgyis kihúzhatjuk.

A szalagrészből, ami a záróból kilép, hozzávetőleg 6 centiméternyit hajtsunk vissza. Az egymásra hajló részeket tartsuk párhuzamosan, az általuk bezárt ívet kalapáccsal vagy fogóval szűkíthetjük.

Kör alakú oszlopon dupla erős kötést érhetünk el, ha a szalagot duplán fűzzük be. A visszahajtott szalagrészt ilyenkor is szorítsuk az oszlophoz saját bilincsével. Négyszög alakú oszlopon viszont sose alkalmazzunk dupla befűzést. Ennél az oszlopfajtánál a zárót igazítsuk mindig az élhez, vagy annak közvetlen közelébe, úgy, hogy a visszahajtott rész megtörjön az élen.

Hogyan használjuk a szerszámot?

Ha jobbról fűztük a szalagot, akkor felülről, ha balról, akkor alulról helyezzük a szerszámot a szalagra.

Feszítéskor a kart először szorítani kell, aztán már automatikusan is záródik. Ha a betűk mozgása a szalagon lassul, vagy megáll, a feszítést rögtön abba kell hagyni.

A bilincs lezárásakor a szerszámot kb. 40 fokig visszahajtjuk. Miközben a feszítőkart visszaforgatjuk, a szerszámot hajtjuk tovább ütközésig. Miután kilazítottuk a feszítőkart, a nyitott szerszámot hátrébb csúsztatjuk úgy, hogy a pofája a biztosítófülek mögé kerüljön. Végül a füleket lekalapáljuk.

A lezárás abban az esetben megfelelő, ha a szalagba nyomódott dudorok nem mozdulnak el. Ha a záró szájába visszacsusszannak, túl laza. A másik véglet, ha túlszorítottuk, ekkor a nem megfelelő visszalazítás miatt a zárón lévő szalag megrepedhet, vagy elszakadhat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását