2023. szeptember 30. - Jeromos

EU: szolidaritás kell

A migrációkezelés fenntartható megközelítéséhez az országok közötti partnerségre, valamint a szolidaritás és a felelősség közötti egyensúlyra van szükség - jelentette ki az Európai Bizottság a menekültek világnapja alkalmából kedden.
2023. június 20. kedd 11:05 - HírExtra

A brüsszeli közlemény kiemelte: az Európai Bizottság az uniós tagállamokkal és a nemzetközi partnerekkel együtt dolgozik a migránsok és menekültek áttelepítésén és minden olyan kiegészítő lehetőségen, mely segíthet a befogadóhelyek számának növelésében.
    
Kijelentették: az EU elkötelezett amellett, hogy átfogó fellépést dolgozzon ki az életveszélyes migrációs útvonalakon lehetséges halálesetek megelőzése, valamint a rendezett és biztonságos bevándorlási lehetőségek biztosítása érdekében.
    
Az EU újra hangsúlyozza, hogy a menekültek helyzetére vonatkozó nemzetközi megállapodásokban rögzített kötelezettségvállalásokat, a menedékkéréshez és menedékjoghoz való jogot, valamint a visszaküldés tilalmának elvét mindenkor tiszteletben kell tartani.
    
Kiemelték: az EU globális szintű tevékenysége arra irányul, hogy hozzájáruljon a konfliktusok vagy súlyos humanitárius válságok miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerülő menekültek milliói helyzetének javításához.
    
"A menekültek világnapja alkalmából újfent megerősítjük az EU elkötelezettségét amellett, hogy továbbra is vezető humanitárius és fejlesztési adományozó maradjon. Továbbá amellett, hogy fokozza erőfeszítéseit annak biztosítására, hogy továbbra is olyan hely maradjon, ahol a menekültek védelmet és biztonságot találnak" - fogalmaztak.
    
Ahhoz pedig, hogy a segítség valóban hatékony legyen, mindenkinek fokoznia kell erőfeszítéseit, és együtt kell működnie a kényszerű lakóhelyelhagyás által előidézett számos összetett kihívás kezelésében - tették hozzá.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását