2024. április 20. - Tivadar

Norvégiában is melegházasság?

Az azonos neműek házasságának elismerését javasolja a balközép norvég kormány, s az NTB norvég hírügynökség szerint az indítványt várhatóan a parlament is jóváhagyja. A skandináv országban már 1993-ban bevezették az azonos neműek regisztrált élettársi kap
2008. március 14. péntek 21:11 - Hírextra

 A minisztertanács által elfogadott javaslat a polgári és a templomi esküvő, az örökbefogadás, nők esetében pedig a mesterséges megtermékenyítés intézményét is megnyitná az azonos nemű párok előtt.

- A homoszexuális párok életközössége ugyanolyan értékes, mint a heteroszexuális pároké. Az új törvény nem gyengíti a házasság intézményét, ellenkezőleg, erősíti azt. A házasság nem lesz kevésbé értékes azáltal, hogy többen élhetnek vele - hangoztatta pénteken Anniken Huitfeldt gyermekügyi és esélyegyenlőségi miniszter a tervezetet ismertetve.

A törvénytervezet csak lehetőséget teremt a templomi esküvőre, a lelkészeket és egyházakat nem kötelezi azonos nemű párok esketésére. A munkáspárti vezetésű koalíció egyes tagjai ellenzik a művi megtermékenyítéshez való jog megadását a leszbikusoknak, így annak sorsa bizonytalan.

A skandináv országban már 1993-ban bevezették az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatát, az új törvény ezt a jogintézményt váltaná fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását