2023. október 4. - Ferenc

Kemény bűntetés a gyilkosoknak

A Fővárosi Ítélőtábla nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházra ítélte a tizenhárom éve megölt műgyűjtó gyilkosát, bűnsegédjét pedig 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta; az őket a helyszínre vivő férfit rablás bűntette miatt 7 év szabadságvesztésre ítélte.
2023. június 20. kedd 12:01 - HírExtra

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség 2018-ban emelt vádat a 2010-ben elkövetett emberölési ügyben, amely "a napokban nyert jogerős befejezést".
    
A Budapesten élő 81 éves sértett ismert műgyűjtő volt, hobbijáról a banda tagjai egy műkincskereskedő családtagjukon keresztül értesültek. Tudomást szereztek arról is, hogy a férfi XI. kerületi lakásában más műtárgyak mellett egy értékes festmény is található - írták a közleményben.
    
A banda elhatározta, hogy akár erőszak árán, rablással is megszerzi a festményt a sértettől. 2010. június 16-án a bűntársak - a csaliként magukkal vitt ismeretlenül maradt nővel - a helyszín közelében leparkoltak az autóval, egyikőjük a járműben maradt, hogy figyeljen és biztosítsa társai menekülését.
   
Két idősebb férfi társa megvárta, amíg a nőt beengedi a sértett a földszinti lakásába. Ott a nő elterelte a figyelmét és közben kinyitott egy udvarra néző ablakot, amin keresztül a férfiak pár perc elteltével bemásztak a lakásba, majd egyikük a már az ágyon fekvő sértett arcába csapott egy kemény tárggyal. A társa egy ragasztószalaggal többször áttekerte a hasra fordított helyzetben lévő sértett torkát, majd a szalaggal a kezeit és a bokáit összekötözte.
    
Ezután módszeresen átkutatták a lakást, közben az egyik férfi úgy megmarkolta a sértett torkát, hogy nyelvcsontja eltört és "agybénulás" lépett fel nála, így az idős áldozat mintegy 5 percen belül megfulladt.
    
Ezután a magukhoz vett értékes zsákmánnyal a lakás közelében járművel várakozó társukkal a helyszínről elmenekültek - áll a közleményben - írta közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását