2024. április 20. - Tivadar

A komód a rendezett belső receptje

A komód a legegyszerűbb definíció szerint egy fiókos vagy ajtós bútordarab, amely ruhák tárolására szolgál. Ez a meghatározás ennek a bútornak a kezdeteire utal, mivel a komódot a 17. századi Franciaországban hozták létre. Ami változatlan, az ennek a bútornak a hasznossága és multifunkcionalitása.
2023. június 5. hétfő 16:40 - HírExtra

Komód – az univerzális bútor

A komódok egyik legnagyobb előnye a formájukból eredő univerzalitás. Ezek olyan bútordarabok, amelyek elkerülik a világos meghatározásokat. Lehetnek magasak vagy alacsonyak, keskenyek vagy szélesek, lábas vagy közvetlenül a padlóra helyezett modellek. Igény szerint kaphatók fiókos, ajtós vagy teljesen nyitott polcos komódok. 

Ezzel a sokrétű szortimenttel könnyen megtalálhatjuk a belső tereinkhez és igényeinknek leginkább megfelelő komódot. Egy kisebb komód remek lehetőség a sarkokban vagy a keskenyebb falak mentén adódó helykihasználásra. A masszívabb, széles komódok kiválóan alkalmasak nagyobb, üres terek kitöltésére – ott dekoratív funkciót tölthetnek be.

A szoba dekorációja

Az ajtós vagy fiókos szekrényelemként is definiálható komód egy érdekes bútordarab, amely gyakran még önmagában is egyedi karaktert ad a helyiségnek. A komódok globális sikere rendkívüli funkcionalitásuknak és kivételes szépségüknek köszönhető. A modern komódok már nem olyan dekoratívak, mint az eredetiek, mégis ellenállhatatlan varázzsal és kecsességgel bírnak. Sőt különféle funkcionális modulokkal – fiókokkal, szekrényekkel, vitrinekkel és polcokkal – felszerelhetők különféle konfigurációkban.

Ez teszi őket olyan sokoldalúvá és számos helyiségbe és környezetbe integrálhatóvá. Ha további tárhelyre van szükségünk, és egy dekorkonzolról álmodozunk, a komód remek megoldás lesz. Lámpákat, dísztárgyakat helyezhetünk el rajta, dekoratív tükröt vagy képet akaszthatunk fölé. A komódok különböző anyagokból, nagyon eltérő módon készülnek. Választhatunk fa, fém vagy akár üveg komódot, és szinte bármilyen stílushoz illeszthetjük. 

Megtaláljuk a megfelelő komódot, függetlenül attól, hogy belső tereinket klasszikus esztétika szerint rendezzük be, mint például a hampton és a shabby chic, vagy a bohó, rusztikus és provence-i klímához kötődő természet ihletét választjuk.

Fiókos szekrény a kincsek számára

A tágas fiókos komód szinte minden helyiség pótolhatatlan bútora. Segít elrejteni azokat a holmikat, kiegészítőket, amelyeket szívesen tartunk kéznél, és amelyeknek nehéz helyet találni, ily módon segít fenntartani a rendezettség attitűdjét. Az étkezőben tálalóként, míg a konyhában tároló funkcióval ellátott szigetként használható. Az előszobában egy komód fiókos verziójának köszönhetően mindig kéznél lehet az esernyő, a sál vagy a kesztyű. 

A fürdőszobában is használható, ahol önállóan is állhat, vagy a felületébe integrált mosdó alapjaként szolgálhat. Így nem meglepő, hogy ez a bútor olyan népszerű. Bár több mint három évszázados, még mindig érdemes odafigyelni rá, amikor a tökéletes bútort keressük az otthonunkba. A komód kiválasztásakor ügyelj a kivitelezés minőségére. A masszív, fából vagy fémből készült komódok sok éven át szolgálhatnak bennünket, minőségi darabok kiválasztásához pedig itt hagyunk egy linket: https://www.butor-mirjan24.hu/.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását