2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Korrupció: az ÁSZ elnöke nem válaszolt?

Cseh Katalin: Az EP-küldöttség tagjait is megdöbbentette, hogy az ÁSZ elnöke még csak meg sem próbált válaszolni a kérdésekre
2023. május 18. csütörtök 11:28 - HírExtra

Véget ért az uniós Költségvetési Ellenőrző Bizottság magyarországi látogatási, amelynek eredményeiről és munkájáról – a küldöttség tagja – Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a közösségi médiában számolt be.

A bizottság tagjai igyekeztek minden oldalról tájékozódni: így találkoztunk a Fidesz-kormány képviselőivel, az ellenzék tagjaival, önkormányzatokkal, vállalkozásokkal, civil szervezetekkel és a sajtó munkatársaival is” – írja bejegyzésében a Momentum politikusa.

Cseh Katalin beszámolója szerint a küldöttség tagjait megdöbbentette, hogy hogy a felelős állami gazdálkodást (elvben) ellenőrző  Állami Számvevőszék elnöke még csak meg sem próbált válaszolni azokra a Bizottság pályázati manipulációkkal, visszaélésekkel, csalásokkal kapcsolatos kérdéseire.

A Momentum EP-képviselője továbbá elmondta, hogy mindenki meglepetésére a fideszes képviselők még azt várták el, hogy dícsérjék meg őket, mert módosítottak pár törvényt az uniós kéréseknek megfelelően.

Az Európai Parlament célja, hogy az uniós pénzek kedvezményezett üzleti körök, kormányközeli milliárdosok helyett magyar emberekhez jussanak el. Akkor fogják támogatni az uniós források felszabadítását, ha ezt legalább többé-kevésbé biztosítottnak látják. Jelenleg sajnos aligha ez a helyzet” – zárja bejegyzését Cseh.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását