2024. március 19. - József, Bánk

Népszerűek a fiataloknál a klasszikus magyar rajzfilmek

Még javában tart a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak hatodik évada, de már most látszik a több mint 17 ezer résztvevő válaszaiból, hogy a fiatalok körében rendkívül népszerűek és ismertek a magyar rajzfilmek és az új nagyjátékfilmek.
2023. január 24. kedd 11:49 - HírExtra

Kimagaslóan sok helyes válasz érkezett többek közt A kockásfülű nyúl, a Mirr-murr kandúr kalandjai, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, illetve Az unoka, a Larry és az Együtt kezdtük alkotásokra vonatkozó kérdésekre. 

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak online versenyt évről évre a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával rendezi meg. Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. 

A tesztet már több mint 17 ezren töltötték ki a filmteszt.hu oldalon, és az eddigi eredményekből jól látható, hogy a fiatalok jól ismerik a klasszikus magyar rajzfilmeket és az új nagyjátékfilmeket. A résztvevők 98 százaléka helyesen válaszolt A kockásfülű nyúl animációs sorozatra vonatkozó kérdésre. A Richly Zsolt által rendezett sorozat 1977 és 1979 között készült, 2018-ben legyártották a harmadik évadát is, és csaknem 90 országban mutatták be. 

A teszt kitöltőinél nagyot ment a Mirr-murr kandúr kalandjai, a Bogyó és Babóca és A kiskakas gyémánt félkrajcárja mesék is, mindegyik alkotás esetében 90 százalék feletti jó válasz érkezett. A feleletekből az is kiderült, hogy a válaszadók tisztába vannak a kortárs magyar filmekkel, köztük a Larry, Az unoka, az Együtt kezdtük és a Szelíd című alkotásokkal.

A játékban bárki részt vehet, a tesztet 2023. február 22-ig lehet kitölteni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről. 

A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, ami 2023. március 10-én lesz az Újpest Rendezvénytérben. A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes külföldi utazás, egy iPhone 13 szupertelefon, vagy egy Samsung Galaxy Note 20 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon lesz.

Forrás: Prgarden
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását