2024. április 19. - Emma

Érdekelnek az ingatlanok, de nem szeretnél értékesíteni?

Nincs az az ember, aki ne emlékezne a klasszikus magyar teleregény alakjára, aki a szíve-lelke volt a gazdagréti panelrengeteg egyik tömbjének. Ő volt az, akihez minden lakó fordult az ügyes-bajos dolgával, aki kézben tartotta a házzal kapcsolatos teendőket, és intézkedett, ha úgy hozta a szükség.
2023. január 19. csütörtök 07:39 - HírExtra

Mielőtt nekiállnál munkát keresni…

Természetesen ma már a megfelelő végzettség nélkül ezt sem csinálhatod, így ha úgy érzed, hogy testhezálló lenne neked ez a szakma, akkor mindenképpen végezd el először az Alfakapos.hu ingatlanszakmai tanfolyamok egyikét!

De nézzük csak pontosan, hogy mi lesz a teendőd!

- Megbízási szerződéssel leszel egy-egy épület fenntartásáért felelős személy.

- Szervezési, üzemeltetési és karbantartási feladatokat látsz el.

- Irányítod és ellenőrzöd a felújításokat.

- Adminisztrációs feladatok látsz el, szervezel és tervezel.

- Javaslatokat teszel a társasház gazdálkodását érintően.

- Terveket dolgozol ki a közös tulajdonú épületrészek hasznosítását illetően.

- Elszámolást, költségvetést készítesz.

- Segítesz a lakóknak döntéseket hozni.

- Pályázatokat írhatsz, szerződéseket köthetsz, sőt akár jogi ügyekben is részt vehetsz.
 

Nem is gondoltad volna, hogy a jó öreg Bőhm bácsi ennyire sokrétű feladatokat látott el, ugye? Persze ő akkor még kisebb volumenben nyomta, ma már azért jóval tempósabban, és ami még izgalmasabb, egyszerre történnek a dolgok!

Nincs több kifogás!

Ha eddig azért halogattad a beiratkozást, mert vagy nagyon távol volt tőled a tanfolyam, vagy összeegyeztethetetlen volt a beosztásoddal vagy a családi logisztikával, akkor a jó hír, hogy minden akadály elhárul az élethosszig tartó tanulás első állomása elől!

Az Alfakapos.hu online tanfolyamai az ország bármely pontjáról elérhetőek, sőt még az idődet is magad osztod be, így nem kell tartanod attól, hogy lemaradsz és végül lemorzsolódsz. Légy elszánt, ha eddig csak játszottál a gondolattal, akkor lépj a tettek mezejére! Csak egy számítógép vagy laptop, és persze internetkapcsolat kell hozzá.

Új év, új szakma!

Ha esetleg az idei évre azt tűzted ki célul, hogy szakmát váltasz, és egy hozzád jobban illő munkakörben próbálod ki magad, akkor talán ez is lehet egy opció, feltéve, ha érdekelnek az ingatlanok, szereted az adminisztrációt, és jól tudsz kommunikálni, konfliktust kezelni. 

Ha körbenézel egy városban, akkor látni fogod, hogy megannyi munkalehetőség vár rád, és ráadásul ha jól csinálod, a versenytársaidat is magad mögé tudod szorítani. Készen állsz? Lehet 2023 a tanulás és a munkahelyváltás éve? Ne halogasd tovább, hiszen mindig minden változik, ha most kedvező a csillagállás, akkor bátran iratkozz be, és szerezz egy új szakmát!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását