2023. február 9. - Abigél, Alex

A lakosok beleegyezése nélkül nyitnának bányát?

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy Recsken, a lakosság megkérdezése nélkül nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, a lakott területtől 250 méterre.
2023. január 18. szerda 12:07 - HírExtra

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke a keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta: a mátrai faluban a munkagépek zaja által szerzett tudomást a lakosság a bányanyitásról.
    
A bánya miatt összehívott falufórumon aztán "elég forró volt a hangulat" - számolt be -, hiszen kiderült: a polgármester már 2020-ban engedélyezte a bányanyitás folyamatának elindítását, amit azzal indokolt, hogy évente 80-100 millió forintos adóbevétele lehet a falunak a bányából.  
    
Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a bányát nyitó, 2001-ben alapított Andezit-Bau Kft.-ben 2020-ban szerzett résztulajdont Kósa Lajos fideszes politikus ügyvédje.
    
Az LMP-s politikus a 2021-ben kiadott környezetvédelmi engedély hitelességét is megkérdőjelezte. Azt mondta, kevéssé hihető, hogy az évenkénti 8-10 robbantás ne járna zavaró zaj- és porhatással.
    
Egy geológus ráadásul azt a tájékoztatást adta a lakossági fórumon, hogy a bányászható kő jelentős része alkalmatlan lesz arra, amire szánják - közölte.

(A nyitókép csak illusztráció)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását