2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A DK lépni akar az Erasmus-ügyben

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Erasmus-ügy miatt hívják össze az Országgyűlés európai ügyek bizottságát.
2023. január 18. szerda 07:30 - HírExtra

Barkóczi Balázs, a parlamenti testület DK-s alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kezdeményezte a magyar alapítványi egyetemek kizárását az Erasmus-programból. Ezzel számtalan egyetemistát fosztottak meg attól, hogy külföldön próbálhassák ki magukat és valóra válthassák az álmaikat; mindezt pedig azért, mert a bizottság figyelmeztetése ellenére Orbán Viktor miniszterelnök "inkább a minisztereit tömte ki pár millió forinttal" - fogalmazott az ellenzéki politikus.
    
Azt mondta, hogy az európai ügyek bizottságában Csák János kultúráért és innovációért felelős, valamint Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert szeretnék meghallgatni, akik "beszámolhatnak nekünk arról, hogyan törték össze több ezer egyetemistának az álmát, hogyan lehetetlenítették el megannyi kutatónak a munkáját".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását