2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: ez is csak egy fideszes színjáték

Amíg Orbánék által bevezetett különleges jogrend él, amíg rendelettel eltérhetnek a törvényektől, adókat és költségvetést alkothatnak, addig az Európai Bizottsággal történő megegyezési szándék is csak újabb fideszes színjáték! - írja Tóth Bertalan, az MSZP frakcvezetője.
2022. december 3. szombat 10:32 - HírExtra

Tóth Bertalan bejegyzése:

"Kiderült, a Miniszterelnöki Kabinetirodának három hónapra van szüksége, hogy érdemben válaszoljanak egy közérdekű adatigénylésre!

Október 15-én kértem Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől egy állami vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi döntésről szóló határozatot. (Hogy pontosan mit, az most mindegy, később majd az is érdekes lesz.)

Ennek a teljesítése az adminisztrációval foglalkozó minisztériumi tisztviselőnek - kereséssel, másolással, kávézással, szkenneléssel együtt - akár húsz percébe is beletelhet.

A törvény 15 napot biztosít az ilyen adatigénylések teljesítésére.

Csakhogy most nem a törvényt kell alkalmazni, hanem az attól eltérő "veszélyhelyzeti" rendeletet, amely szerint, ha a 15 napon belüli válasz veszélyeztetné Nagy Márton közfeladatainak "veszélyhelyzeti kormányrendeletekben foglalt feladatai határidőben történő ellátását", akkor ráér 45 nap múlva válaszolni.

November 29-én letelt a 45 nap is. Ekkor arról kaptam tájékoztatást, hogy Nagy Márton továbbra is nagyon elfoglalt, ezért újabb 45 nappal meghosszabbítják a válaszadási határidőt. 90 nap - lényegében három hónapot kell várni egy húszperces munkáért!

Mindez csak azt bizonyítja, hogy Orbánék nem változnak!"

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását