2022. december 3. - Ferenc, Olívia

Áldozatsegítő programot indít Óbuda

Hosszú hetek, hónapok munkája után tegnap elindult a III. kerületi Önkormányzat új áldozatvédelmi programja, amely a családon belüli és a párkapcsolati erőszak áldozatainak hivatott segíteni – erről Turgonyi Dániel Óbuda és Békásmegyer momentumos alpolgármestere, a Facebook-oldalán számolt be.
2022. október 20. csütörtök 12:18 - HírExtra

Turgonyi beszámolója szerint sok szakértővel, orvossal és civil szervezetekkel konzultálva tárták fel a családi erőszakkal kapcsolatos problémákat. „Őszinte leszek: rendszerszintű baj van. Az áldozatok nem mernek beszélni, a társadalmi tabu pedig az áldozathibáztató hangokat erősíti.” – mondta a Momentum politikusa a tapasztaltakkal kapcsolatban.

A következő hetekben az intézményekben figyelemfelhívó plakátokkal és szórólapokkal fogja népszerűsíteni a szolgáltatást Óbuda önkormányzata, továbbá neves civil szervezetekkel – mint a Nane és a Patent – együttműködve segítik a családon belüli erőszak áldozatait.

„Hidat fogunk építeni az önkormányzati, az állami és a civil szereplők között, hogy a szakemberek megismerjék egymást közelebbről, hogy gördülékenyebben menjen az áldozatok segítése a mindennapokban.” – zárta bejegyzését Turgonyi Dániel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását