2024. március 19. - József, Bánk

P.Mobil 50 az Arénában

Az „Örökmozgó” 1973. május 1-e óta, immár 50 éve megállíthatatlanul pörög, s teszi azt most is, amikor bekanyarodik az Arénába is. Legyél ott te is 2023. április 29-én a Papp László Budapest Sportarénába, ahol ott lesz a P.Mobil zenekar, s ünnepeljük meg együtt 50 éves fennállásukat. Az este számos meglepetést tartogat, különleges vendégük pedig a Piramis együttes lesz.
2022. szeptember 30. péntek 10:36 - HírExtra

„Ott voltál te is, ott voltam én is, és a zenekar játszott”

Különleges vendég: Piramis

2023. április 29. (szombat), 19.30 – Papp László Budapest Sportaréna

A „partvonalon” kívüli csapatok egyikeként számontartott zenekarnak 10 évig nem jelenhetett meg lemeze, szövegeiket nem fogadták el, csak a közönség határtalan szeretete tartotta őket életben. Csináltak ők mindent, hogy zenélhessenek, szakmákat tanultak ki, dolgoztak, de a zenét soha nem hagyták el, játszottak minden nap.

A P.Mobil nem kevesebb, mint maga a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározója, a magyar hardrock egyik kiindulópontja és origója egyben. Játszottak benne a legnagyobb nevek, és kevésbé ismert zsenik is. Aki kicsit is ismeri a magyar rockzenét az összefuthatott már velük úton-útfélen. A P.Mobil sosem volt egy átlagos zenekar: írtak szvitet a magyar őstörténetről, ledöntötték a magyar falat, megnyitották a Budapest Sportcsarnokot, elbúcsúztatták a Budai Ifiparkot, turnéztak a Dunán, jótékonykodtak beteg emberekért, természeti katasztrófa áldozataiért és oktatási intézményekért, alapítottak Rockmúzeumot is. Nyolc nagylemezükkel és közel 150 dalukkal – közülük több a mai napig nem jelent még meg –, beírták magukat a magyar rockzene történelemkönyvébe és a magyar emberek generációinak lelkébe, aminél feljebb nem nagyon lehet jutni.

Ezúttal egy különleges és felejthetetlen estén mutatják meg, hogy fél évszázad után is aktívak és nemcsak egy nosztalgiabulira várják a közönséget, hanem egy egészestés életműkoncertre, ősi dalokkal és persze vadonatúj szerzeményekkel egyaránt a műsorban.

A színpadot a Piramis melegíti be, akiket szintén nem kell bemutatni. Ez a párosítás már többször játszott együtt a hőskorban, s teszik ezt napjainkban is.

Egy egyszeri és megismételhetetlen este lesz 2023. április 29-én a Budapest Arénában, amikor a P.Mobil zenekar és közönsége egyszerre repül vissza a múltba, jeleníti meg a jelent, s idézi meg a jövőt. Ötven év hihetetlen története jelenik meg, és még a sok sok zenéléssel teli év, ami vár rájuk és persze a közönségre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását